讓左個跛女人上車,但我後悔了。

208 回覆
2053 Like 36 Dislike
係你地諗到人地係有咩特別
你唔上人地咪上囉
人地點知你因為同情佢而讓佢呀on99
咁撚恨人地讚美就咪做呢啲偽善啦下次
我一般情況下都照樣讓人先,志在對得住自己宗旨
十個有七八個都會講唔該
唔該都當回報 老闆講聲 唔該當出糧都得啦 回報黎
唔可以完全話關150事,好多香港人都好有問題
根本好多老人家都老撚奉咁既態度
覺得自己係大哂
要人地體諒佢係老人家
搞到本身有心想幫人既人都變左唔想幫
兩睇
無人欠左佢地
讓係同情唔讓係道理
我都係,就算開都只會開少少隙比自己行,我有時一開就有廢老望住,心諗你無手嘅?
講聲唔該唔係叫求回報 只係做人應有嘅基本禮貌
啲輪椅撚樣好似當全世界人欠左佢咁,你落慢啲都崛撚住你!就好似下圖咁

幫人求回報,就唔好撚幫啦,仲要出post。
姑鳩寒扮大袋

所以而家啲人唔幫人
佢可能心諗“唔上車係到阻住曬”
on9仔
樓主要求左咩回報呀
你一定係大聖人
捐撚完錢比人之後比人屌柒
仲要好撚滿足射曬佛光出黎果種啦
「禮貌」兩個字都唔識起到柒下柒下咁
支持樓主
唔好因爲偶然遇到一兩個仆街就唔去做好事
雖然好心未必有好報
但每個人做多少少就可以帶動社會風氣
禮貌回應點下頭講句唔該叫做回報?你知唔知咩叫回報?知唔知咩叫禮貌?
自從幫過條友開門 斜視左我一下就走左去
以後都唔會再幫人開門 屌你個眼神當正我係bell boy咁既款

你同我講做乜
覆你上面個個昨
確實係應該施恩莫望報
但見到人地連基本禮貌都無真係會火起
極多自私撚

開門撚,啲人驚蝕底比下一個咁

BB車撚,以為自己大撚哂,行行下無啦啦停,好撚心死埋一二邊

搭巴士趕住落車撚,車都未停定就想準備落車,車又多人又多小動作示意比佢行先

搭life撚,咁撚多人死都要迫入黎,仲要眼超超/最遲入果個老奉唔禁制關門

廢老撚,係適當時候會認老,你幫左佢,佢老撚奉,同你講多謝?幫佢係你榮幸。
仲有啲阿伯成日係公眾場所視姦女性

排隊驚蝕底撚,無倫條隊係得幾個人,啲人見你就到都9秒9排你前面,但係已經係總站上車

揸車快線撚/慢車撚,揸得慢唔好阻快線啦,咁撚多車,你估自己係北海道呀?

漠視撚,有班成日拎自己係香港人打飛機,但見到有人打尖,有人唔讓座等等唔識出聲,10年前見到多啲人會出聲,可能依家你出聲會比人笑或者會比人側目
好似半年前我屌9個大陸佬打尖,就黎屌到打架都冇人理,香港人?係咁架啦
惡撚到
唔講唔該就上黎開post屌9人

讓嗰陣已經滿足咗自己嘅同情心
仲想要人地多謝你滿足埋你嘅虛榮心

樓主真虛偽
要期待人地回報咁講返句唔該。
咁你不如唔好幫。
幫閪咩幫
先到先得就最公平
讓佢老母臭閪死先我就讓
其實香港地仲有人會幫人既

首先,你小巴唔上,得番一個位
我點知你係唔想坐,定等人,定做乜鳩姐
後面見有位,你叫我行先我咪上囉

後面果位只係意識到,你唔上我上
而唔係你讓我上,唔好講到人地有問題啦。。。。香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞