讓左個跛女人上車,但我後悔了。

208 回覆
2053 Like 36 Dislike
盲精啞毒跛招積

以前都唔信,但人愈大見得愈多人就覺得不無道理

太多人讓佢地,縱慣晒
阿Q地諗
其實佢心入面多謝你
但係把口硬唔講
我發現原來香港好多呢啲人
有無諗過,人地根本無諗過想你讓
人地覺得自己係正常人
你就用唔正常既眼光睇人,以為做左咩好事仲要人感謝
呢個社會最終會教識你
唔好理其他人既野, 各家自掃門前雪既生存方式

應該係睇人黎對佢好
唔感恩既就唔讓
佢跛架嘛 捉佢手臂唔比佢上車囉
讓你就讓啦,人地又冇求你,怕死怕蝕底就咪撚讓啦
兒登仔最鍾意將一個道理無限推落去所有情況
然後得出結論就係所有人係所有情況下都要冷漠

係咪唔識諗唔同case 做唔同野
淨睇標題 我仲以為個結局係 個女人扮跛
樓主唔好咁蠢啦下次
如果佢一開始排隊尾都仲好d,果班一開波唔排隊係頭位扮可憐既睬佢有味啦
中國人地方唔好做呢d
所以佢咪跛架囉
有無諗過,人地根本無諗過想你讓
人地覺得自己係正常人
你就用唔正常既眼光睇人,以為做左咩好事仲要人感謝

係咁撚清高就咪撚上先
D女人好撚古惑架
睇到d 留言都覺得香港支那化,各家自掃門前雪呢d 野不嬲都係話緊大陸人啦。
當你咁唔好彩幫左條仆街咁都係佢有問題姐,
咁10個人有1個真係好需要你幫而你因為其餘個d 人而無幫到真正有需要既人呢。
d人問完路唔該都無句就行開左
好彩我連間野係邊都唔知就鳩指比佢

未問之前無禮貌已經唔睬佢啦,好多支那人行埋黎口up up問邊度怎麼去,我當聽唔到行咗去。有啲有禮既會講 請問你......不過係好撚少

之前睇過啲諷刺時弊嘅漫畫,講遇著唔禮貌嘅遊客問路,唯一方法就係指佢哋行錯路。
大陸人問完路永冇多謝

呢啲真係超無禮貌! 遇著佢哋,有無人會指佢哋行相反方向?
無禮貌就真既,但如果咁care算唔算恩人自居
大陸人問完路永冇多謝

呢啲真係超無禮貌! 遇著佢哋,有無人會指佢哋行相反方向?

我試過去日本問人路比人指相反方向
我又信有因果報應既你睇佢呢啲人個格咁衰又冇家教,咁咪抵佢斷腳囉隨時係俾人打跛既
大陸人問完路永冇多謝

問你前都唔會講不好意思
一開口就xxx怎麼走

呢啲真係唔會理佢,試過一齊行有個大陸呀叔一野捉住我fd問怎麼走,我地即刻轉英文問佢有咩事,個蝗叔唔識講係度ererer
大陸人問完路永冇多謝

問你前都唔會講不好意思
一開口就xxx怎麼走

大陸人真係厚面包到呢....
上次同喺outlet買完嘢搞退稅,
有條大陸婆咩都未講就一野隊疊單嚟,
叫我幫佢搞, 話自己唔識英文
痴撚線, 忍唔住屌柒佢, 叫佢走開
大陸人問完路永冇多謝
問你前都唔會講不好意思
一開口就xxx怎麼走
大陸人真係厚面到呢....
上次同喺outlet買完嘢搞退稅,
有條大陸婆咩都未講就一野隊疊單嚟,
叫我幫佢搞, 話自己唔識英文
痴撚線, 忍唔住屌柒佢, 叫佢走開

佢有冇用"係咪想溝我呀咸濕佬"嘅眼神怒啤你?
小巴都讓人上先位,咁下次搭飛機咁點算
人地不便,但冇話唔等得小巴,又冇話時間,樓主懶醒讓人,人地以為你唔上先上車,鬼以為你讓佢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞