讓左個跛女人上車,但我後悔了。

208 回覆
2053 Like 36 Dislike
試過讓人先都俾佢屌老母
垃圾支那政府
基本任人性劣根惡意傳播

因為如果有守望互助之類會產生團結

民主國家唔介意人民向上發展社會道德觀

但獨裁國家會限制你永遠停留道德起初階段-自私
唔讓好過讓 成班老弱殘兵廢老好似老撚馮咁
除非見到佢黎緊個陣又唔該又唔好意思先幫
否則好似人地老馮幫個d就閂門都閂快d
話撚知你
大家都係等車 你咪等下架囉
關我鳩事咩
無話後唔後悔

我以呢類行為為恥~唔會咁易受班劣人影響自己都劣化
做好自己 直頭係同而家香港社會風氣作對
我只會讓俾d 有需要既後生/打工仔
或者佢地都唔expect會有人讓俾佢/高d修養
讓俾佢地佢地真係唔該前唔該後好有禮貌
大家都開心
廢中廢老腥港人就收皮啦
返工時間用2蚊搭車大大聲講野嘈住人仲要我讓座?
適合地方做適合嘅事
之前去大家樂食飯, 咁我仲有D優惠劵剩左, 係當日最後一日
我都寧願俾D打工仔
廢老/傷殘果D駛撚優惠
成個社會已經對佢地好撚優待
唔可能咁樣縱容佢地
即係你幫人係為左人地句唔該
戇鳩仔
從來都唔做咩好人好事
Exact7ly
有次行商場,行到玻璃門見後面推住 bb 兩夫婦跟住,我禮貌性咁拉開度門比架 bb 車過,先係個女人推住 bb 車掂行掂過冇望你一眼,跟住輪到個男人行過冇理我,我當堂 O 咀,可能佢地諗:「呢個商場咁好有 bell boy 」
屌唔講唔該就咁撚介意,好撚玻璃心,你都係咪撚出街啦
咁你咪撚上連登啦,驚你激到嘔血
呀唔記得你係連登都串柒柒添
發現而家好多人都係咁,幫佢開門好似老奉咁,直行直過
老野永遠唔識講 唔該多謝
你有同情心係一件事
佢無禮係另一件事

你做足自己本份已經好好 無謂計較對方係點
施恩莫望報
通常一條友體力勞動打工仔, 反而有禮貌
你幫佢頂住門通常都唔該

老人家一半半啦, 但講真唔講我唔怪佢, 因為有D真係懵懵吓連地方係邊都唔知

反而宜家中年個D先無禮貌, 細路都生埋, 聽口音衣著行為似地道香港人, 但乜都當老奉
你話宜家D細路點差點差, 有咁嘅父母重可以點
笑撚死 連登仔學人講禮貌
樓主,如果我老咗會多謝你呢個後生仔

希望80-90後嘅同輩們,老咗唔好變仆街廢老
為反而反,証明你都係想呃like
可能佢又跛又啞 或者趕住投胎先ignore你
睇你點諗
我自己都遇好多呢啲人
都係幫完唔該都無聲 果刻會對果個人好失望.
人地講唔該 自己心入面會有啲開心 唔知大家有無呢種感覺
寧要天下人負我 莫要我負天下人
大愛撚真係抵撚死

你post得上黎都係求屌醒
而家還你心願
證明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞