讓左個跛女人上車,但我後悔了。

208 回覆
2043 Like 36 Dislike
架小巴最後一個位,見到後面有個行路拐拐下嘅呀嬸企得咁慘就讓佢上車先,點知佢唔該都冇句就老實不客氣咁上左車。
我讓佢都係出於同情心,成日話唔好做左膠 但見到佢地又忍唔住幫,但唔期望對方唔該都冇句乜都覺得老奉。
呢個社會最終會教識你
唔好理其他人既野, 各家自掃門前雪既生存方式
心諗,阿婆坐得幾耐
有無命落車都成問題

下次唔然講唔該多謝
閂門前祝福佢,安心上路
心諗,阿婆坐得幾耐
有無命落車都成問題

下次唔然講唔該多謝
閂門前祝福佢,安心上路

精神勝利法
有d人老撚奉
例如推BB 車,周圍冇人,佢寧願企係度等有人幫佢開
然後頭也不回就走左去
不要期望就不會失望
佢應該搭的士啦其實
你咁介意就代表你未睇得開
做善事不求回報,只求心安理得
多尻餘 你有心就讓冇心就唔讓 同你講句唔該你發達咩
架小巴最後一個位,見到後面有個行路拐拐下嘅呀嬸企得咁慘就讓佢上車先,點知佢唔該都冇句就老實不客氣咁上左車。
我讓佢都係出於同情心,成日話唔好做左膠 但見到佢地又忍唔住幫,但唔期望對方唔該都冇句乜都覺得老奉。

少年你太年輕
你咁介意就代表你未睇得開
做善事不求回報,只求心安理得

當d人太老鳳就好難有心做善事
試下係佢面前唱支那國歌,識飛都得
d人問完路唔該都無句就行開左
好彩我連間野係邊都唔知就鳩指比佢

普通話人問路一定亂指
我成日都讓
不過會比一比眼色先
問佢使唔使上先 或者想唔想坐下

佢有禮貌既 咪讓囉 我讓都讓得開心
佢奉旨 又串柒柒 乜都唔講野既 就叫佢收皮

無話一定要讓比老人家既
有時見到d 後生學生整親 主動叫佢地坐下會快d 好返
佢地真係好好禮貌 坐低之後 唔該曬麻煩曬都講幾次
試過一次趕時間去醫院搭的士
隔離個女人話佢有輪椅人要照顧,要讓佢先
我話咁不如一齊 反正醫院
根住佢話唔得 然後頭也不回走撚左
為咗句唔該就要後悔,証明你都係想呃like

未問之前無禮貌已經唔睬佢啦,好多支那人行埋黎口up up問邊度怎麼去,我當聽唔到行咗去。有啲有禮既會講 請問你......不過係好撚少

做人有少少基本修養都要有掛

未問之前無禮貌已經唔睬佢啦,好多支那人行埋黎口up up問邊度怎麼去,我當聽唔到行咗去。有啲有禮既會講 請問你......不過係好撚少

無禮貌既指佢去相反方向
施恩莫望報

無禮貌既指佢去相反方向

佢地好撚得意,走埋去等車地方,好似開廣播咁,問XXX怎麼去,睇下邊個應佢,總會有人答佢地,之後就頭也不回行咗去
呢個社會最終會教識你
唔好理其他人既野, 各家自掃門前雪既生存方式

香港人就係咁撚賤格
唔賤啲好難生存
大陸人問完路永冇多謝

睇得出你連基本禮貌都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞