毒撚總係以為自己係好男人

240 回覆
2466 Like 74 Dislike
毒L唔玩係因為冇機會比佢玩
見樓主講得咁開心我都講下,
毒撚係唔等於好男人,
正如馬國明,金城武 ,奇洛李維斯,佢哋係好男人但係唔係毒撚

原因好簡單因為佢地靚仔 仲要受歡迎, 以佢哋嘅條件可以有亂到七彩嘅 感情生活 ,但佢哋只係選擇 忠於自己做一個比較悶嘅人 我會稱之為好男人

毒撚係冇得選擇, 而且大多數場合都唔受歡迎, 唔會有好多女性朋友,亦都未試過畀女人仰慕過, 讚佢靚仔更加冇可能 ,淨係識得坐埋喺度圍爐, 手都未拖過, 車輪都未打過 ,女人口水未飲過 ,唔知愛情係乜嘢既人.

最慘係而家好多毒撚變咗種, 鍾意叫大陸雞, 叫雞就當咗自己溝咗女, 又沉船又剩, 之後又屌港女拜金, 我唔會 睇唔起毒撚 , 但係絕對會睇唔起叫咗雞 之後自信爆棚沾沾自喜嘅毒撚
其實用下腦都知如果 香港女仔都溝唔掂 , 未試過比女人無條件鍾意又點會突然間 天跌落嚟一個大陸靚女會無條件鍾意你?

唔通真係貪你班友靚仔? 有時啲嘢,做咗咁多年人,自己應該知自己咩事你哋班友無謂自己呃自己啦( 以上言論針對一邊話港女係雞一邊就話要搵個大陸女朋友 嘅毒撚)

其實一睇就知佢地自欺欺人緊
呢啲先最危險,佢「乖」純粹係因為未有機會/條件/自信去玩,
而唔係佢唔想,內心不知幾葡萄人地
到左一日佢有少少條件、識多d人之後就會變左甩繩馬騮
定力係零,有女送上門佢一定會lur飯應

利申:中過伏

不談論毒撚只談毒
三個月就換一次老婆有咩可能專一
識個一條仔,樣同背景都叫唔差
性格閪就一定㗎啦,但淨係LoveLive1裡面九個人都轉咗三次”老婆”em....ok
毒撚成日覺得自己好有才華好幽默,覺得自己識花式表白啊就好叻(其實全部係睇動畫學)
但根本就完全唔明白愛情唔應該係追求,而係提升自己質素去吸引其他人
之後俾人笑就起晒鋼咁網上潑婦罵街,講嘢無論點無技巧,淨係識用粗口但用到錯撚晒,俾人拒絕就話人係雞
其實由頭到尾就係自己嘅問題,一個無能用者絕對應該受人歧視。
毒並沒有錯,撚才是罪過
利申:曾經都係毒撚一個,脫離咗嗰毒撚圈見識多咗又拍過拖先意識到自己有幾咁愚昧
-
如果你係毒撚又想屌鳩我的話,我建議你睇下呢條片先,你睇完無愧於自己我歡迎你嚟屌我
https://youtu.be/MWwgMhwmHA0

我自己本身都係毒撚,以前唔注意自己衛生,高中到以家搞咗5年塊臉先叫無咁月球
以前著衫又係求撚其
思想又on99咁
其實要改變真係唔難
飲食均衡啲飲多啲清水保養下皮膚,買支男士用嘅bb cream出街遮下瑕,多啲參考人地點配搭衣著
得閒睇下書或者文章(唔係講緊啲甚麼輕小說,係真係有心寫嗰啲)儲下墨水,講嘢有翻啲文化,適當地搞下笑
其實已經令人生輕鬆咗好,至少你唔會再俾人歧視你係毒撚
你俾人話毒從來都唔係問到,呢個係個人喜好,我都懶鳩做運動中意打氣間唔中都睇下動漫,但都唔會俾人認真話係撚
毒撚們,爭氣啲改變自己

算啦嘥氣架
佢地唔敢改變,因為驚失敗,驚變完之後都會係咁
佢地只會將改變成功嘅你標籤做偽毒

我覺得改變係需要契機
我當年肯踏出第一步盡翻作為學生作為男性作為人嘅責任都係因為俾原先個毒撚圈杯,嗰陣先識醒
我唔知我屌得夠唔夠大力去屌醒一個人
但我作為過來人真係唔想見到一個年輕人將自己困喺自己嘅世界
香港男人三大特點
1.怕事
2.大男人
3.小氣

大男人就算啦成個女人咁就真

連登啲垃圾大男人係有著數就爭住認
無著數 例如要比錢 要解決問題 要保護條女
全部就縮返曬入佢地老母個西到
再問女權去咗邊
點解女人唔解決問題個啲垃圾呢
你話貫徹始終都算

你同過大男人連登仔拍拖?
睇完唔係好明毒撚認好男人有咩得罪你

因為噁心囉
就好似你地見到肥婆都會屌佢幾句咁

fine
認壞男人囉
睇得出樓主用心良苦
到底樓主係真女定係假女
好少有女仔講得咁mean
呢啲先最危險,佢「乖」純粹係因為未有機會/條件/自信去玩,
而唔係佢唔想,內心不知幾葡萄人地
到左一日佢有少少條件、識多d人之後就會變左甩繩馬騮
定力係零,有女送上門佢一定會lur飯應

利申:中過伏

Exact7ly
ex就係咁帽左我
所以先話男人唔壞女人唔愛
個啲乜鬼君子呀正經呀成熟穩重都係呃鳩人
其實啲女就最唔正經
三五成群講人是非講咸濕嘢就最叻
做男人最緊要把口夠花夠賤嘴
好似鄭中基黃子華個種無賴feel
啲女就最鍾意
得閒同班女頂下嘴串下佢地
唔使留情唔好講咩紳唔紳士
阿媽教落啲價值觀都係假
假架乜撚都係假架
講正經嘢個陣
就抽水扯落去講衰嘢
當然唔可以咁明顯
要畀佢地覺得係佢地自己諗埋一面令人誤會在先
然後繼續罵
罵到佢地反駁唔到
罵完之後就要哄返啲女讚佢地叻叻豬
慢慢就覺得你講得好有point思維好獨到
然後又發覺到你嘅魅力之處
開始對你無法自拔
深深咁愛上咗你

………

利申靚仔
睇得出樓主用心良苦
到底樓主係真女定係假女
好少有女仔講得咁mean

我都俾啲意見毒撚,我算係脫毒成功嘅人,脫左毒之後識左依家個女朋友,就嚟結婚。

首先先天個樣無得執,但頭髮,衣著可以救到唔少,起碼睇落去無咁核突,上網睇下嘅人點著,睇落去順眼好重要。暗瘡點都唔可以有,俾錢睇醫生都要清左佢。有時間就做下運動,等個人睇落健康啲。

你做完依Part, 你就會發現啲女性唔會對你咁抗拒。

之後就學講嘢,建立自信。最緊要係要俾決心自己去改,咁就會自動波去搵教材,去學去改變。其實有啲嘢毒撚唔係唔知,係唔肯去做,依一步好重要,一過左就成個世界改變哂。
我都係咁話
真正既好男人緊係搓靚車, 住豪宅,晚晚蒲架啦, 跟住咁既男人先夠 exciting! 呢種先係好男人。

油頭毒撚全部都係壞男人來架, 應該全部都一世溝唔到女破唔到處
我都係咁話
真正既好男人緊係搓靚車, 住豪宅,晚晚蒲架啦, 跟住咁既男人先夠 exciting! 呢種先係好男人。

油頭毒撚全部都係壞男人來架, 應該全部都一世溝唔到女破唔到處

毒撚應該仲有一個缺點
就係閱讀理解零分
毒撚= 自宮咗既mk仔

匿係屋企打J
喺動畫裏面揀邊個係自己老婆
花心得嚟又冇料
Feminist spotted.
我都係咁話

毒撚係自個中心
唔聽人哋講咩
自己諗咩就係咩

小妹現實只係個小女人 部份連登毒撚唔爭氣無計
毒撚努唔努力咪一撚樣
豬扒追靚仔叫做勇氣可嘉
靚仔追靚女天作之合
靚仔同豬扒拍拖=真愛
毒撚追靚女=不知羞恥
毒撚追豬扒=想呃蝦條
毒撚同靚女拍拖=一定係叫ptgf
毒撚同豬扒拍拖=各取所需

毒撚是原罪
又叫人自信,又叫人唔好咁自信
毒撚扭曲既人格就係俾你地呢啲臭閪玩到咁撚樣
努力個閪咩,一陣間又話想引人注意嘩眾取寵,食屎啦。講下自己係好男人又要比你地屌到反艇
又乜又物

人地叫你執下自己姐
搵份正常工,搵樣大路正常興趣(非AGC),
學下野唔好開口無野講,做下運動,咪怨天尤人
做到以上都擺脫毒撚啦,係咪難到無可能做到呀?
大男人就算啦成個女人咁就真

連登啲垃圾大男人係有著數就爭住認
無著數 例如要比錢 要解決問題 要保護條女
全部就縮返曬入佢地老母個西到
再問女權去咗邊
點解女人唔解決問題個啲垃圾呢
你話貫徹始終都算

你同過大男人連登仔拍拖?

唔洗同佢地拍拖都知㗎
咁多癡線佬

咁都女權?
女人呼吸直情女權壓迫添

Sorry
I am male
And I still hate toxic J
呢啲毒撚嘅下場咪係要靠叫雞破處囉
仲好意思話自己好男人
我唔明點解咁多連登仔成日話自己係好男人
雖然無工返無收入但夠專一長情
講真 有時睇到依啲post真係眼都突埋
好人好姐有手有腳 搵份工真係咁難?
搵唔到都未必係佢嘅錯
但佢嘅心態真係好有問題
成日覺得自己無咩缺點鍾意人人地就一定要鍾意返你
如果唔係就死港女
老實講~ 如果係活潑開朗又善良嘅暗瘡肥婆同港女格版林嘉欣同時追你
你問心啦 你會揀邊個?

窮酸毒撚:唔肯同我捱窮嘅都係臭雞
絲打們切忌接受毒撚
一旦佢地開始有唔應該有嘅自信
就會以為自己係荀盤 四圍溝女架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞