F1 Manager 討論區

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
玩左幾日終於包到Q
S3好玩
唔課金前期都幾on9 玩s2火星車包q起步跟本無可能追到
慢慢升都得既
前期先易玩易升喎
後期抽箱抽到佛誕都唔夠升parts
依家玩S6可以隔場包Q
但係抽箱升唔到好parts好車手 次次試上S7都輸到仆街
可以直接去s1刷100分果個箱
基本場場2部車頭5
平均打三場就有一個箱
兩皮幾同埋多碎片
唔夠穩嘅人恩物
我依家刷開S6基本上贏梗 係差在可唔可以包Q
刷到三千萬cash都係刷唔啱零件同車手碎片
抽極都係呢兩條友嘅碎片真係升嚟無謂
巴打可唔可以影架車黎睇睇

玩咗成個星期 仲係s2

抽中陸仔
打贏原來會有機會有legendary箱
玩到一級穩贏先再上一級 其實跳得好快
抽到新人or新parts覺得有用就裝上車
落一級試一兩轉睇下夾唔夾先 輸都唔肉赤

S1波箱 S2避震同引擎同埋S3 brake好用
我用呢幾樣keep住升級玩到S5 S6都得
另外S1尾翼加grip加到痴線 但係Epic parts真係好難抽

車手個人覺得魚雷同Norris幾好用 公公好用但係難抽到
我比較睇重consistancy 同埋tyre management 容易定戰術
試過用Sainz overtake defense都高但係tyre management食屎咁濟 人地跑到四圈佢兩圈就冇貨真係換軚時間都輸十位咁濟

另外@長頸鹿巴我部車spec 我廢事分開覆
其實零課既輕鬆玩都ok
玩左幾日都上到s5
不過s5贏唔贏真係睇彩數
昨晚玩S6-18W5L, 仲易過S4S5

暫時最重要呔,油,雨戰
雨季阿聯 瘋狂剷出街 仲要係大炒果種
車手consistency同進攻防守數值比,邊個實用啲? 想買lec 但其他數值麻麻
全部冇用住,呔雨行先
Lec升咗2級都未用得
S7玩軚?
用陸仔真係擺大個頭
排位就快,條軚倒水咁快用完
S7首勝等抽咭
真心咩
呔同油係
雨戰唔覺有咩用 我用Hamilton都唔覺落雨有咩優勢
呔>consistency>油>all
呔高可以用soft做1stop 由其去到s7摩納哥 同 baku都好睇呔
排位快 避開traffic=贏咗7成
你唔push 油根本用唔著
attack 同defence暫時唔覺有無大分別 高低都係過唔到人 除非紅對白/條呔得0%
邊個係魚雷同公公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞