pccw 連台灣服打機 爆ping

573 回覆
198 Like 6 Dislike
垃圾台服
88PING成個月
係pccw一條連台灣嘅海底cable出現故障
就算係申請左打機神線
都只係有少部分嘅ip段係低ping
聽聞大約6月頭先處理到個故障問題
條cable係pccw去台灣嘅主力cable
所以今次一故障 大部分p記用戶連台灣都瀨野
我icable都出事wo岩岩先打左場120ping
因為都係行同一條cable連去台灣
仲有冇人玩其他game爆ping

打電話屌有冇用
成個月打台服穩定90-100ping
ME TOO成個月11XMS左右
LAG左好耐 HKBN
轉左打日服
直營應會支援Mac 機吧
嬲撚到del game
90PING完未? 屌你老母 雖然唔係話好影響, 但心情會差到極點
一年條海底電纜都出事幾次
有時就好似今次咁,修成個幾月都唔掂
打開OLG真係好影響
重設數據都係咁 到底想點
我用有線,上個星期開始連玩SD私服都有事,我諗緊係咪有線連海外有事,但我玩日服GAME又冇咩事
有冇人同我差唔多
利申:今日台服試過70000PING
其實玩其他game都冇事 係得垃圾garena個台服有事
我諗我應該係ISP有事,SPEEDTEST 香港IP 35PING 台灣IP 90PING
岩岩問左PCCW,佢地話真係個海底電纜出左事,唔知幾時先搞番好
唔緊要 100ping玩當練下身手 100ping都玩得掂 變翻60ping就上菁英
如果係穩定100ping都叫玩到,最慘係成場不定時跳到400幾,點玩
以前最嚴重試過差唔多三個月先修好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞