考車肥兩次 好灰

76 回覆
30 Like 15 Dislike
點解唔諗下男人老狗點解可以揸碌棍都揸唔掂?
有朋友(男)考自動考左4次先得,洗左6萬幾
巴打唔使灰心, 我筆試都肥左
等緊重考
有時掉轉 筆試肥可能路試1take
我朋友考左三次掉頭先pass。
大把人考三四次啦。
得兩次, 洗唔洗咁灰。
渣車講經驗, 感覺,咪操多D。
考試又講臨場狀態, 運氣。
仲有, 你洗乜咁在意人?有乜好別較。
有人一take pass, 但好快出事,
有人考幾次先pass, 之後好安全, 做埋全職司機。
渣架 考兩次就棄

有fd 考五次先pass 都係咁揸啦
呢個位即係行宏業東或者元朗邨
其實係咪每肥一次就要俾多次考試租車費$1600同考試鍾
你老豆係教車師傅咪唔使
你有親戚朋友係做學車師傅+有自己車咪可以唔比
十優狀元、劍橋法律系畢業的香港小姐冠軍麥明詩被視為「人生大贏家」,原來戰無不勝的她也有弱項,昨日麥明詩出席汽車頒獎活動時自爆人生首次考試「肥佬」就是考車牌,前後共考了四次才成功取得駕駛執照,她直認當時很不開心,說:「我唔習慣考試唔合格!」
https://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20150908/00282_001.html
又唔好妄自菲薄先 緊張啫 可以慢慢黎 小弟都肥左一次 而家都準備都第二次
打錯字 係考
加油 多啲留意路面情況就會pass

利申:考左兩次棍波 兩次都pass
今日考第二次油塘又肥過
真心覺得呢條線點練都唔會有用
如果下次抽快期又俾油塘我嘅話真係寧願唔考
咁你咪撚再考啦
識人考四次都fail
考完你打唔打算出架車練下/搵人補鐘?如果考完打算放個牌係到真係唔好考算。

識唔少人考完個牌放係到唔用,都唔知考嚟做咩。留返啲錢做其他野好過。
呢個要的佢去check智商
加油啦 又開追悼會
想像唔到佢點做到 考到第5,6次應該完全0自信
如果睇數據,2017年私家車合併試合格率26%,van 21%,平均要4-5 take pass都唔過份。考8次真係好大勇氣。
利申: 2 take pass
你地係咪搵街外師傳學 先學到嘢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞