港台最廢DJ (3)

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
成個節目都係啦
定係全球華人至尊讀歌手?
冇嘢了
聽埋前文後理明哂
花姐
想聽佢講error多過mirror
冇啦啦提超B
出唔到
其實佢地玩呢隻可唔可以追
又乓乓波又春卷
老凌咁夠薑
唔知邊間
蘇9
大塊田係下星期後援會嘉賓?

(母親節特輯
好想聽貴花田上後援會
求集氣
頭先亂入果個是誰??
的神

節目名有 highlight = 常規錄音節目

made in hong kong 阿桃做編導果陣, 會用返真名 劉雪敏

另外 編導 同 監製 其實有咩職責上分別?
原來梁學曦係 "自己人" 監製, 難怪佢要幫手報 "日理萬gay"
生活進行式 同 Albert Au 都係錄音嘛?

凌梓維都好像live 多?
生活進行式係錄音, 你留意吓永遠都係播歌結尾。
呢一點佢自己都認係大部份錄音
個陣C HING 祠堂住酒店有晚講過
lm
唔知係佢鄉音定懶音
聽到好辛苦
新城DJ葉文輝(啤梨)於周一(5月6日)推出全新時段節目,不惜下「戰書」獨挑友台兩位王牌DJ森美及貴花田,誓要在同一時段搶贏收聽率。一向在電台慣做傍晚及晚間時段節目的啤梨,將在10時至12時推出全新節目《全民必Buy》,他接受訪問時說:「我喺廣播界都做咗成20年啦,好少喺呢啲近中午時間開咪,雖然兩個友台各有皇牌節目,但我心目中仲有一圑火,有信心可以令啲聽眾轉台聽我嘅新節目,況且嗰個時段,電視台都係播舊劇多,不如開收音機支持吓我啦。」

問啤梨相比兩個友台的節目有何取勝之處?他說:「我個節目,比貴花田呢位『師奶達人』更貼地,會講慳錢、投資、買樓等,好似袋啲錢落聽眾個袋咁,聽咗一定有得着。」其中他率先分享其慳錢秘技,指鞋爛了是不用丟的:「好似我有對3千幾蚊嘅波鞋爛咗,我就攞去補,結果只係使咗300幾蚊就有番對同新一樣嘅波鞋,咁就既環保又慳錢,慳慳埋埋,可能會儲夠買樓首期。」啤梨就話首日節目請得同是人夫的孫耀威及鄧健泓齊齊講慳錢大法。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190505/bkn-20190505021349014-0505_00862_001.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞