新手置業-返大陸買料裝修綜合討論 (2)

1001 回覆
11 Like 54 Dislike
緊係驚啦!
你唔係咁柒以為裝修就0甲醛呀嗎?
油過油都知有甲醛啦
唔好咁ON9啦好唔好呀
BTW我會記得比帛金你,記得同我講
小學雞
放學做晒功課未呀?
唔使理佢啦, 果班on9仔入黎就係引戰.
btw淘寶有部機可以check甲醛
真係?咁我淘個試下先
問你嘢又唔答淨係血癌血癌
入呢個post想講好耐, 個仔間幼稚園有個同學仔k1 已經無翻學到k3 先翻學
呢班問個家長先知佢個女有白血病換咗兩年血
而家仲係塊面黑沉沉無乜血色咁

係病因懷疑係佢屋企邊住邊裝修

而隔離都又係全屋大陸訂做
清甲醛要清幾次屋企空氣清新機長開
先住得好d, 之前病足個幾月

咁多人幫襯訂做又地台又呢又路
真係忠告一句, 清哂d有毒氣體散哂d味先好搬入去住
唯有多管齊下囉, 除非全屋一件木傢俬都無同唔用任何有膠水嘅傢具, 實木其實都有, 只係低d咁解, 唔係都好難避免到,
賤物鬥窮人, 有錢邊個唔想買靚野
兒童漆完全冇味
香港邊度有玻璃欄河, 露台玻璃趟門賣。
呢啲涉及防水/安全嘅野都係想買返啲歐美牌子
請問大家用邊款電算面板or有邊款推介?最好有得支援用USB的,thanks
英馬
有usb嘅要小心使用
有人講過有usb嘅板面有機會做成危險
想問下會唔會有大陸裝修師傅
黑工?
大陸買傢電唔係包埋裝咩
傢私
老實講其實犯法
係你間屋有咩意外要自己上身
我寧願你買個一開3-5嘅usb插蘇 叉得快又安全
集運我都搵緊 遲啲都要買
巴打建議非常好,我本身仲諗住裝修完就入去住, 睇黎公屋果度遲多30日先比返佢好D, 日日長開冷氣空氣清新機噴埋3M
空氣流通先係散甲醛既最佳方法
講真, 我唔係話大陸做傢俬一定奶野
因為就算香港造都只係經多一手比錢人賺
d料一樣又係來自大陸家合居果堆鋪

我見我屋苑班谷友力捧小米空氣清新機
話小米有隻濾芯隔到甲醛
可能都work既

我自己就環保慳錢
ikea+舊傢俬就算
始終有小朋友唔會博
好建議
買家電可以去呢個POST
凱樂苑入伙 (家電傢私集中討論區)
https://lih.kg/1142200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞