新手置業-返大陸買料裝修綜合討論 (2)

1001 回覆
11 Like 54 Dislike
有好多cfu講好耐用,不過 冷縮熱脹 會令到佢行路啲啲聲, 無法避免自己考慮清楚,所以我放棄左
舖返磚好似好啲
好得人驚
我都唔敢返大陸買
真係會唔會比啲咩你
睇黎要睇下點除甲醛
唔返大陸買唔係問題
最大獲係你香港搵設計師搵裝修公司造家私都係唔知比咩木你
我試過香港訂造張床夠話自己厰都5千蚊唔係平
入伙搵人拎個標Check甲醛讀數爆晒標即刻掉
淘寶買嘅飯台地櫃全部無事
咁你認為要點做,大陸買又話血癌,香港造又爆標
歐洲造嘅可能好啲但我買唔起
自己窮無辦法,如果香港搵人造話晒安全都係死我覺得我返大陸造起碼條命喺自己手
到時睇你分享搵邊間除甲醛
巴打, 知唔知佢用啲咩嚟check甲醛
有部機可以check的
盡量都香港買,因為修口好啲,香港質素好過大陸,大陸你冇得追究,香港都仲好啲
我嗰日唔喺屋企人
屋企人話好似都係揸住部機射下射下咁
腐皮我嘅可唔可以講多啲
一味話大陸嘢有甲醛會血癌就係人都知
咁唔買大陸但香港嘢都有甲醛咁可以點
你可能話我上次咁啱唔好彩
但係我幾百蚊大陸貨仔全部無嘢但係貴十倍香港嘢反而瀨左嘢
做醫生講完咩病都要講埋點醫啦咁可唔可以講下點先唔會買到甲醛家私
認同,理性討論,唔係話大陸就一定差或香港及外國一定好,唔好為反而反,我認為真係撞手神。
反而應該大家傾下點樣自己check甲醛,萬一有應點做?
我就打算買and自學check甲醛,去驗貨時就check甲醛有超標。
但。。。我唔識,有沒呢方面叻ge巴打比建議?
其他地方唔敢講,除非你對間商號好有信心
香港而家好多仆街做生意都係收完你錢返大陸俾d cheap 野你
我份報價包埋清甲醛,清完都會通風幾日,開空氣清新機,反正裝修完要裝冷氣又要買床褥果啲,都唔會咁快入住
樓上講甲醛,好難避免的,唯有自己買野返黎吸,甲醛可以係傢俬散發出黎年長達十年

巴打你買乜吸
空間清新機其實吸到幾多?
3m 有隻野聲稱吸到甲醛
同大家分享下進度
今日先鋪好所有磚, 星期四等木工上黎覆尺,之後起碼要成個月之後先可以裝床
https://streamable.com/fqe0j

再之後仲要傾埋廚房,有排搞
好有特色
全地下得一塊嗰隻磚?
係呀, 本來冇咁諗,有日幾人地單位都有玄關,所以就加一塊係門口位做玄關,
仲突登天花拉多個燈位對返正佢
大家有冇知邊度買分體式冷氣?
出去睇,D人話冷暖變頻最好,
但圍起上手都係5,6000一部
大家有咩好介紹?有冇有經驗巴打分享下
FACEBOOK見有個叫AC CITY 好似好平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞