[劇透] 復仇者主要角色最終下場

78 回覆
150 Like 39 Dislike
咁咪嗰個Time line之後無咗Thanos引發嘅事件
你當有個新嘅平行世界咪得囉

嗰個世界嘅Loki Avengers 1完咗冇俾人捉走,拎住Tesseract走佬
Thanos係收集石之前就消失咗
人口冇消失到一半
代表hk01 多謝你,ctrl+c 又一篇
如果要駁故
我會話係因為從未來返去既Steve 知道依啲野會發生
為左保持timeline原整性
佢要同carter 夾埋做戲
確保自己係2023年可以返到過去
Ca還石個度係帶埋個捶返去
有冇人同我一樣好期待隊長嗌 "Avengers...Assemble" 果下
但係果下assemble好似唔夠大聲唔夠霸氣
佢打到冇氣喇
如果gamora冇死,我諗會話佢因為臨尾choose左side幫avengers,所以已經脫離左thanos一黨,而啪手指嘅效果就係消滅thanos一黨,最後只係大戰過後著左草
想知CM比粒石彈Q左去邊. 葬禮又無見人, 以為佢同單眼佬企埋一齊
你有冇睇嫁 佢企左係門口
一玩時空穿梭就變左搵bug遊戲
Loki提前2012年就交左空間寶石比thanos,加快左儲石既時間
利申鳩up
我都覺,或者係用嚟鋪Spider-Man 3 agent venom入場(可能講Flash Thompson 無化灰,繼續升學,然後跟漫畫個flow)
sor
都話唔會影響
就好似2019藍妹殺2014藍妹,2019藍妹都唔會消失。
9up
時間線係一條直線
由2019角度,2014既野已經發生左
你係2019消滅2014既thanos 並唔會影響歷史

由2014角度,你並唔知2019會發生啲咩
未有2019人物介入 所以時間會向前推進

總結
2019所影響既係 現時呢一刻(present)
Thanos 2014-2019既野已經發生左

除非你係2014世界殺左thanos 先會影響時間推進
係 佢返咗去同Peggy結婚係開咗條分支姐
佢可以返返原宇宙 原宇宙所有嘢無變過
唔怪得你⋯⋯著成阿嬸咁樣
我都唔想. 窮人成個月飯錢買張飛睇.
GAMORA殺死自已,理論唔係自已都會死咩
點樣還石又唔應響未來…
個個nebula黎
同埋冇蝴蝶效應
可能我未睇…理解唔到
我反而覺得 Assemble 呢下壓低個音 同 望住Thanos
似係講俾Thanos 知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞