[劇透] 復仇者主要角色最終下場

78 回覆
150 Like 39 Dislike
Captain只係派帽畀Carter老公咪唔改變歷史囉
垃圾劇情
隊長結左婚但冇提過係同carter
我會直接咁諗如果真係carter的話咁sam問佢嗰陣佢應該會照講?畢竟個個都知佢兩個有路架啦
佢刻意唔講我覺得就係留左個位黎修補bug,當然佢要解釋的話未必一定用呢個位,但都可以當係其中一個保險
古一同HULK都講D 石離開左原有既位有分支出現
所以avengers先會有要還返D石去原位既諗法

一個人唔會做到分支出黎吧
古一意思喺 佢地仲需要石頭嘅力量 如果Hulk攞走左唔還番 咁一啲要靠石解決嘅事 例如多瑪姆入侵 就會解決唔到 咁佢地嗰世界就會出事 所以先要還石
Hi hk01,屌你老味
我擔心HULK之後會點,環球又唔肯俾返版權MARVEL
如果只係一個平民就應該影響不大

隊長影響埋Carter、Carter影響神盾局

Loki的話更加係拎住空間寶石走,2012年嘅佢就同2014年Nebula一樣,未「改邪歸正」
其實隊腸應該會係咁loop番去以前
Gamora 係特登無交代

因為佢要去拍avatar
唔知夾唔夾到檔期
唔還time stone既話
Dormammu一早收晒全部人皮(new timeline)
Thanos都唔駛出手
夾到就復活
夾唔到就當佢永遠失蹤
Thor 番到過去 Asgard 之後攞走個鎚,咁又分裂多一條 timeline?
還返咪得囉
假設original timeline 既CA
返左去1970年還石
咁順應因為 冇左space stone 既timeline 就會消失
而CA就停留係original timeline 既1970年 由自己衰老

理論上只要解凍後既CA唔知道有未來自己既存在
歷史重演 到2023年又loop返過去還石同衰老
老左既CA就可以行返出黎 繼續生活 因為個loop已經complete 左
Captain America
回到過去還石修補timeline,然後自己留喺過去與Peggy重逢,造愛渡日,自然老去,並將盾牌交托予Falcon。還石理論上應修復晒所有時間線,唯獨佢同Loki有啲脫軌(Loki請睇下面介紹),留喺過去嘅佢理論上開創咗一條全新、獨立既時間分支(平行宇宙),所以老年版既佢唔應該「到達」正常時間線既現代,呢個要等官方解釋,暫時坊間其中一個說法係佢用皮姆博士樽紅色液體穿越平行宇宙而來
但Peggy喺原本個宇宙係同第個男人結婚生埋小朋友
雖然好似無透露過Peggy老公嘅身份
CA2度Peggy知道Steve仲在生唔通係做戲?
HULK應該都淡出
廢左隻手應該唔會再出黎打
但其他英雄要用到科學知識可以出黎客串下
其實thanos果到應該有bug
六粒石要返番去2014年黎延續timeline
但係2014既thanos係2019年死左
咁佢自己條timeline點延續?
咁冇佢延續2014-2019年搵寶石既經過
又點會有消失一半人口?
定一係佢係化灰 所以唔計

冇研究到好深入 有咩位錯左細力啲
唯一一個新timeline應該係loki帶咗space stone走佬既timeline
其實睇A4唔好太執著有無Bug
套戲內BW都講左句
"有隻浣熊Send Email比我,有咩會無機會發生"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞