認真問 讀緊大學入

110 回覆
2 Like 77 Dislike
勿屌
讀緊紅磚engine degree
數底差 無心機讀 預視到升上去會更差
唔想再浪費時間
想果斷quitu rejupas
不過dse 得20分 有啲迷茫
想轉科唔洗讀數/science 又唔太辛苦既科

有冇讀緊大學既巴絲有建議
利申 知自己廢 不過都想知有咩選擇
20分都入到紅磚degree
宜家啲門檻低到咁嘅
Social Science 類
轉文科
20分文科得lingu
Tran U Bu lingu EdU 幫到你
識幾個五大tran去Bu lingu EdU 轉埋系
想問問trans u 即係正式途徑申請?
定係quit 再自己rejupas
Non jupas 自己入返大學官網申請
rejupas就快 最遲五月仲可以報
唔係你就等下年
但係我gpa 好低...
依家yr1
機會係咪非常微?
建議Jupus入,20分夠入LingU大部分文科同Soc Sci。GPA低應該tran唔到,唯有揚長避短
讀緊三大文科啱啱quit嘅答你 文科冇興趣冇底嘅讀落都好辛苦 我自己本身中意嘅都挨唔落去 巴打想轉嘅話覺得social science類好似抵諗啲
教大
thank you
我都諗緊so sci, 你係咪讀純種文科即係language / history 嗰啲? 加油共勉之啊 依家有咩打算?
已經報咗jupas 巴打考慮完決定re ju嘅都最好快手啲 嚟緊五月尾就截 始終quit u開account個啲可能都需要啲時間
14年嗰陣 21要包*先叫有機會入到
咁你話係咪低呀喇?
利申: 一大survey
寫文好煩 成日要交文
兩大soc sci 有咩想問
so sci 好多assignment ?
睇readings 寫essay 做research 無限輪迴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞