有冇人屋企附近有單位成日食煙?

16 回覆
9 Like 0 Dislike
吹到自己應一應,屌佢老母,呢件事壓抑在佢喺自己屋企食又真係有自由吹佢唔脹

咁大家有咩解決方法?
唔好開窗
唔好抖氣
有,真係好仆街
關曬窗煙味都入到屋
好易生肺癌,唯有求神保祐,莊多啲香
係佢門口燒野
自己搬 咪阻人食煙
不過佢都好老食咗勁多年,望就望佢快啲死
你都食埋
樓上個層日撚日隊支煙出去窗口到食 一大風就吹埋啲煙灰入屋 好撚on9
吹到入屋都會告唔到咩
當空中雜物都得掛
冇撚用 投訴過都係咁 我直接上去拍門同佢講 先肯收斂一下 已經一排無煙味 最近又開始出現返 cls
I. 妨擾事故概述
任何持續或重覆的行為或事態不合理地嚴重干擾他人的住所,或干擾他人使用或享用該住所,均視作妨擾事故。

《普通法》保障任何人均有使用或享用住所的權利,免受鄰居的不合理干擾。如住客對鄰居造成滋擾,滋擾者可負上民事責任,因「私人滋擾」遭民事索償。

除了「私人滋擾」,部分滋擾亦屬法例訂明的滋擾,即是以法例條文明確訂明滋擾,或透過條文隱含的意思界定滋擾。如閣下的鄰居作出法例訂明的滋擾行為,您可向相關政府部門投訴,當局可向您的鄰居發出「妨擾事故通知」,要求他減少或停止作出滋擾行為;如情況沒有改善,滋擾者便觸犯刑事罪行。
http://familyclic.hk/tc/topics/Daily-lives-legal-issues/Disputes-with-neighbours/An-overview-of-nuisance/
樓主個廢老日撚日食
屌你老母
啲煙係咁吹上嚟
想投訴都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞