[扮工好悶]返緊工又冇野做嘅不如入黎吹下水(276)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
聽住David Bowie辨工中
完全唔睇英雄片表示呢幾日香港好悶
老老實實比錢睇港產真係ON99
上個星期4比錢睇古天樂 睇完之後結論TOTAL WASTE MY TIME & MONEY 唔係上星期四D時間唔岩都唔睇套垃圾
唔睇娛樂圈加英雄片 悶咗成個月啦
睇左淪落人未?
呢套真心好睇
你除左車同返工
你仲有咩興趣
未 星期六比人逼睇Hotel Mumbai
呢套應該OK嫁
返工係佢生命,唔係興趣
一時之間,幾乎形成一種空氣,甚至是一種壓力,一種誘惑,如果誰沒有到電影院看avengers,就好像是一大憾事,不得不擠時間,去湊個熱鬧。
SOR佢興趣係搵錢
堅持唔浪費時間睇Marvel戲

星期日去睇大象席地而坐

套戲3個鐘又54分鐘

AVG4 3個鐘以為難頂?呢套4個鐘
家陣睇戲係睇劇長幾多咩 長就贏啦咩
淪落人ok,有台仔片feel,但劇情我一般般
鐘意睇就睇成日都唔會覺得悶嫁啦
興趣姐
呢套勁野嚟,拎金馬奬票選最佳電影

個導演拍完就自殺了
日本柯南票房拋幾條街
孟買酒店都好睇
下.... 點解既
其實套野講咩
《大象席地而坐》是青年作家胡波的首部劇情長片,也是其遺作。電影當時原定在2018年2月16日,在柏林電影節舉行世界首映,可惜導演胡波卻在首映前數月,在2017年10月12日在北京住所自殺身亡,終年29歲。據當時大陸媒體指,「他在北京住處上吊現場,只要他後悔,腳很容易找到著力點」,可是他沒有,可見他求死的心意已決。他在影視之路屢受挫折,有指是因為製作《大象席地而坐》時,創作屢遭製作方干預。他曾在小說《牛蛙》中寫道:「而最終,沒有一幀畫面屬於我,我也無法保護它。它被外力消解掉了。」

據當時內地媒體報導,胡波死後,他在北京的友人曾指出,事發前4天,大家還開心地喝酒聊天,話題意外談及死亡,胡波當時有感而發說:「以後我的墓碑上要刻一個吊死的人。反正活著也沒什麼好事,就是像工具一樣,寫作、拍電影。但創作本身是去經歷幾何倍數的痛苦。」最後,就這樣結束了他短暫的生命。
咁灰
套野都好撚灰

拍幾個角色對生活無力掌握,近乎絕望但又要搵啲野做個寄託咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞