公屋申請漏報

212 回覆
220 Like 25 Dislike
我同你講 政府D C9 要屌先識做野
特別係房屋署個班 佢但求你唔好煩佢唔好俾野佢做
乜野都大你HEA你 跟足程序做
香港公屋制度就係咁, 合乎玩法查唔到就無問題, 例如支那人係支那有幾十億, 都可以係香港咬老綜住公屋
雙人18K, 點可能唔過我敢講100%人都係呃/特登唔做野先拎到公屋, 係100%呀
我都唔想咁做...但我真係睇唔到任何前景
我認我係仆街....但我真係唔想認無上進心
十年就排到

又話二十幾三十年都排唔到
大陸就話查唔到啫
保險一定查到
搵D議員冇用架,佢地最叻就將類似你地d case做referral 轉介去房署,房署又射個波落社署,當你地係波咁射黎射去,d議員根本冇L用
雙人資產都OK既, 34萬, 稍叫合理
入息就真係無一個係無辜, 肯定100%出蠱惑先過到個入息
離島6年
擴展/新界十年
市區先二十/三十年
為左間屋野都唔做
原來咁易排
真係, 要辭工先拎到間公屋, 比我揀真係寧願租一世樓 半年無工返真係會死
咁唔係同老母申請咁怪
佢d資產轉移左俾老母
如果排緊隊想加名,洗唔洗申報多次入息資產?
唔認就得㗎啦咩 你同個妹資產夾埋20萬都冇 收入加埋又冇2萬 竟然話會買居屋 擺明收埋好多資產喺屋企人度呃公屋

仲要為左間公屋又唔做野又話咩嚟緊2年都低收入 做開呢啲垃圾工 有可能搵得返啲有前途工? 睇你最後都係攬住間公屋過世 然後第時你同個妹開始要結婚生仔就要wear爛塊面想趕大家走
樓主之前果10年點生活
有家底?
鳩填就得,排緊隊唔會查你
有朋友試過3人家庭報漏左個仔份保險
即刻取消資格冇得求情, 仲要比房署告返佢地隱瞞資料
好在最後告唔入冇事, 但就白白浪費左幾年時間排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞