做咗5年marketing 今年終於

328 回覆
372 Like 103 Dislike
冇用tg
得high dip, 如果而家讀返個top up degree 好唔好? send cv send左好多間大公司,都冇interview 機會,係咪學歷問題?
大公司正常都prefer請degree
你得high dip 如果真係想入行 可以試下細公司先
巴打起同行嚟講都算人中之龍,做branding有5年40k,應該CV好靚 但係普通大學畢業2年exp 真心唔會有20k 架
指點下19fg迷卒應該apply咩mkt工
想傾向in-house branding
你啱 樓主真係好勁
5年就M 年幾升一個grade😂 每年加$5000 就算跳糟最多咪加40%
AM 去 M 都起碼要3年經驗啦
😂😂😂
Marketing 出名人工低工時長

利申 agency, F&B, FMCG marketing 都做過, BTL/ATL/TTL 全部有做
做緊其中一間
日日都好撚累
好想做Loreal
如果fg就做呢d嘅mt marketing位5年有幾多?
at least 40k
AM25000都無 見到有啲headhunt幫MNC 揾
際遇係講運 好快升到Manager咁又點 唔表示佢叻 佢嘅能力可能連SME都不如
試過有個跳入樓嘅Manager 都叫後生 連A&P都唔識計 點知要report俾GM GM見佢搞唔掂 叫個細嘅幫下佢 全層心入面都笑緊佢 最後敗走
MNC am 但25k都冇 唔會掛
邊間出手咁底?
你係講緊近期嘅事 定幾年前先?
樓主你有無後悔入行?
樓主純粹好運
唔代表市場表現..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞