美玩討論區(14)Avengers上映喇

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Avengers4 24號喇,有幸買到24號第一場
希望大家想訂嘅,都訂到,準備自殘啦你哋

Q&A
玩具去邊買
孩記既Marvel Legends /Black Series邊到訂/買?
1)信和 Hobbybase/現時點/灣仔玩具街
2)再唔係amazon/旋轉app買
3)奇趣天地/Toyrus/孤注一扭
4)銅鑼灣糖街 美漫店 Metro 同Clark's Comics
5)柴灣 Ht toyshop

Shf Mafex邊到買?
1)信和/現時點/兆萬
2)再唔係大鋪肥趣/百貨 不過貴
3)aimamihttp://www.amiami.com/top/page/c/character_figure.html

老翻list(歡迎大家update個list )
Shf marvel : Tony , black widow ,black panther,captain ,homecoming Spider-Man ,homemade suit Spider-Man ,cw antman,hulk,Ironman mk43+sofa ,iw starlord, iw iron spider

Shf DC:the joker, batman

Shf star wars:ep4 luke, ep6 luke,clone trooper

Mafex:Batman,the joker,bvs Batman,Wonder Woman ,amazing Spider-Man,homecoming Spider-Man

山口式:deadpool,漫畫captain,漫畫Spider-Man,漫畫毒液,漫畫磁力王

Mezco:bvs Batman,bvs Superman,deadpool,captain,罰叔

Ps:以上係小弟記憶中見過既流野,盡量唔好買呢d既二手免貍貓換太子 雖然有d qc一睇就知假

其他
Ball joint關節太鬆:
1.)用AA膠滴幾點係個球波度 用來增加厚度
2.)完全乾透先入裝返上去
3.)仲鬆就重複1,2 直到緊為止 / 關節實過頭 沙紙磨一磨,唔一定AA膠,不過普遍多人用...指甲油都有人會用
留個名, 係shf拉打討論區講marvel好似唔係幾好, 都係過呢邊
依排都唔敢上連登
我屌鳩曬全部炒狗
呢邊啱d,welcome
剩係嚟睇呢個post得啦
巴打幾時睇
都係冇頭
不如買m記
睇怕套戲上左後陸續有新嘢開訂
準備好你d血未
Shf count dooku外國出左
香港幾時有啊
唔係好明點解shf 隻 dooku件衫同電影色差咁撚遠
電影唔知深啡定黑 shf係全隻啡色
睇咗end game,好好睇
因為應該仲有好多巴打未睇,唔多講
快d睇啦
依兩星期都未必得
期待End game雷神玩具咩樣
等緊衝shf
等5月mk50同ca 算
有冇巴打冇訂要衝現, 到時睇下有冇得互相幫忙
btw, 岩岩問左個有訂既師兄, 訂價都近10算咁撚貴?
邊間十算咁癲
依度
我都係
你追咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞