除左《鋼鍊》,有邊套戰鬥漫戰力無暴走???

389 回覆
51 Like 17 Dislike
好前,因為漫畫有35卷
絕界已經暴走啦 無啦啦秒咗火黑
主要係因為反派唔識得捉人,上手扣dum監倉
鋼鍊呢個plot hole女蝸都補唔到

不過keep住有緊湊劇情令人唔覺有呢個問題,算影響不大
真。波路古 同 真。比路溫。巴奧薩基路加嗰下勁到呢
唔明你咩意思,點解反派要捉人? 捉邊個? 人柱?

國土鍊成陣需要同時有五個人柱,但係一直都儲唔齊,因為有能力進行人體鍊成既鍊金術士極稀有,直到最後老豆帶同其他人入侵中央,「瓶中小人」發現人柱夠數先決定發動國土鍊成陣,如果之前就捉左其他人柱,最後都係唔夠數又有咩用? 一個唔覺意比班人柱走左仲麻煩,所以反派既策略係隱藏身份、監視人柱,等準備好再一次過行動,反正佢地等左幾百年,唔介意再等,點知比主角群先一步了解左真相佈置左反國土鍊成陣,最後事敗
但又會識以前d女主 拍擋寵
有排都未去到後期暴走位
但班達人一開始最勁,最後都係最勁。班弟子係一直都有進步但未話忽然到達人level,我覺得唔算暴走喎。長老係最強,識飛海上邊跑徒手打爆坦克,一早設定係咁,係誇張但喺個故仔入邊佢無脫離一開始個setting喎
越長篇 實力邏輯 就肯定越大問題
我相信信長嘅圓之所以咁細係因為佢有部分精力用嚟做反應,4米半徑就係佢可以即做反應攻擊(刀+手臂伸延長度)極限。同基路亞招電差唔多,不過基路亞無電就無得用,時間短,信長我諗耐得多。

利申:9up
喺地底,鎖住手
點走

而且捉唔捉佢哋會影響人柱數目?係唔夠點都唔夠
jojo 無暴走la 掛
其實漫畫要好後期個國土鍊成陣既本身先挖完,過埋北方要塞,怠惰先解凍繼續挖,之前係一直挖緊,時間線上係冇問題

至於捉唔捉人柱其實捉左又點,佢好早期就捉左醫生添,咪又走甩左,唔走甩一樣有其他變數,佢地係等人柱出現,基本上要捉係易如反掌
(冇講過時間線有問題)

捉唔捉又點?捉咗咪計劃成功囉
捉左點解會成功?如果對人柱出手,打鬥果陣比佢地走甩左點算?以後仲點搵返人柱?建國四百年反派搵到既人柱得矮仔兄弟同師父,都唔夠數,如果一早出手,我當你捉到呢三個,咁又點?差兩個人柱又點搞?反派點會知賀恩漢會突然現身?點解要冒被發現既風險提前出手而唔係等人柱人齊再出手?反正國土鍊成陣又未完成

其實計劃好完美,如果唔係斯卡大哥既神級研究、主角又同敵人斯卡合作,反派根本唔會被反cap,讀者用上帝視角睇反派計劃馬後炮無意義架喎
個計劃咪成功左囉on9,佢現在開唔到陣拉唔到門咩?

俾人用逆轉陣破左之麻,衰既原因點會係佢唔捉未夠既人柱,就算逆轉陣破左佢盡全力著草一樣可以穩住世界門一樣會贏,衰因緣際會既時機+衰自負先會有呢個結局

個陣一日未挖完佢都唔會快過賀恩漢落逆轉,賀恩漢佢攪世界大戰都未必捉得住,又預計唔到永生又座擁大能會犧牲自己出逆轉陣,連逆轉陣都冇預計到有,瓶中小人個計劃一向完美,挖好陣落好血印等人柱出現再發動個陣唔會係呢幾年既事,佢根本唔急,本身賀恩漢佢唔預攪又冇乜必要用佢做人柱,係賀恩漢突然出現佢先預下個日蝕做野,反正佢預左你班友實攪事實齊聚首都捉黎把撚咩,事實上佢又真係日蝕之日攪掂哂班人柱開陣拉門喎
點無暴走法
點樣有暴走法
巴打好波
港漫殺道行者
好早期已經講明第3度覺醒係最後
哇,好靚嘅十二碼!守龍竟然救到!
射手得分!

我冇辦法理解巴打嘅邏輯。
Gundam seed
由頭屈到尾
首先,兩兄弟考完試已經捉得,冇乜可能失敗

至於打鬥走甩,我唔覺有邊個角色可以喺冇介心嘅情況下俾多過一個人造人偷襲而有能力反勝

而且,如果人柱出咗國呢?

而唔捉人柱又同增加人柱有咩關係???

另外,幾個鍊金術師失蹤咗根本唔會令人估到個計劃
棋靈王
喂大佬,如果你有睇晒成套《鋼鍊》點解你對人造人既行動力咁有信心? 人造人行動組係淫慾、暴食、嫉妒,呢三條友除左對付普通人,有邊次成功過? 而家講緊要活捉,唔係殺死喎,過程入面你肯定以兄弟既智慧走唔甩?

仲未講上校會睇實兩兄弟,兄弟失蹤佢第一個會查,之後係唔係又捉埋佢? 又捉到? 定係你肯定果三個無乜腦既人造人做野會不留證據? 你假設人造人做乜都會成功咁無野好講

人柱會出國咪我一直講緊既問題,如果對人柱出手,但係失敗,人柱驚到走左出國仲點搵佢地返黎? 人造人本身就係靠國家鍊金術師資格去搵同追蹤人柱,國家鍊金術師每年需要返中央一次交研究報告拎經費,呢樣就可以暗中預測人柱既行動,點解要冒險嚇走人柱?

唔捉同增加人柱無關係,但係反正人柱又未夠,國土鍊成陣又未完成,點解要冒曝露人造人既風險捉早出手?

都係果句,點解人造人要冒險? 反正陰謀又未曝光,又無人知人造人存在,點解要咁急?如果失敗呢? 會唔會仲麻煩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞