無人講現代 i30n

93 回覆
9 Like 1 Dislike
其實FORD個章咪一樣咁柒
但又有幾可見FORD車換章
至於扮M扮R果堆就另計啦,連原廠都搞埋D S-LINE/AMG PACK/M SPORT 呢D野黎吸引消費者

Ford係唔靚, 但最基本既美術設計係有做過, 字體有大小, 有曲線, 字型叫做設計過, 呢d野就好似細個上美術堂交功課既合格分咁

KIA係直頭柒, 三個字一樣大, 全直線, 字型一樣, 咁同我就咁開個word用文字藝術家打三個英文然後交功課有咩分別
香港所有牌子都係一個dealer獨營
你估下
冇細心search 過保養既野,呢部野如果香港銷量唔高,保養包但零件都可能有排等wo, 電諾情況類似,出晒名等乜都等兩個月。。。

現代喺wrc, tcr 其實都勁左一段時間,問題係賽車唔洗諗點養,用黎做腳車一耐左,有細問題就無人識跟。。。又係同電諾一樣情況
咁我唔係有錢人啊嘛
如果得一部車渣 又要跑下我會要gti 起碼見得下人又跑得, 再唔係就CTR focus rs 果d 一睇就知跑得 都唔會要部韓仔sleeper 囉
Sorry 窮局限左我既想法
Focus rs 已經係第二個league
前幾日上blue mountain 見到真車,隻色幾靚
即係咁
35萬 我會買2手GTR
點解? 因為情意結
等同部分香港人咁
聽到係泡菜車試都唔試

35萬抵唔抵買,其實真係好抵
Sor 係澳洲差唔多價錢
ford 算幾好賣架啦
大陸好多現代件
所以我又唔覺得保養真係好大問題
咁你話要同雙田比於肯定無得比
RS 350匹加4驅
但係賣得好地地既fiesta st cut9埋
唔知買WRX CVT係咩心態
又唔好飛,又唔係舒服,又俾人笑
你要問掃把廠
而家日本都係除咗STi任何車標準配置CVT
其實i30N 呢個定價已經好吸引,最接近既對手Megan RS 其實都42 萬,平7萬已經好多喇,20%

部車接近應有盡有,要彈就真係彈內籠配唔起部車,完全無應有跑味,失唔少分
舖排晒,最尾都係講埋啲呀叔結論(香港地、韓國車、不了)
家庭向車SUV 其實okay
但你sport line 有少少performance 都唔應該用CVT
而家學埋F Sport/ M Sport/ AMG 啲衰嘢
有STi Sport 整到鬼五馬六但係副偈同波箱完全一樣
唔係啦,而家響街開始多左韓國車
kia除左sorento, stinger都多左人揸
個個講到咁捧場
你係咪揸緊泡茶車?
落左訂未?
35萬買架韓國i30n就叫抵
40-42萬買架歐洲hot hatchMegane/Golf GTI就唔叫抵
究竟呢個係咩思維
連架咁既韓國野都要35萬 我反而覺得俾多5-7萬買到架歐洲hot hatch 係好抵既一回事
同佢係唔係韓國車我覺得冇乜直接關係,反正宜家一地都係hyundai同kia 既電車柴油車,唔想渣棍波應該係比較直接既原因,其他廠都唔直接入棍波加埋佢第一批車仲有貨就知棍波新車係香港市場愈黎愈細
睇牌子就係阿叔思維
連登有好多聖人架
唔鍾意嘅, 點說服都冇用, 識得有條女話, 如果揸韓國車咪撚溝佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞