無人講現代 i30n

93 回覆
9 Like 1 Dislike
i30N五年保修, 仲要包埋落track
那樣其實好大吸引力

Renault同Ford呢d牌子一壞就仆街
真係玩車既人先唔會考慮A45
買完第一件事,換車章
如果平平地玩i30 , 都幾抵玩
自動幾時出?
估計幾錢?
呢個真係好吸引,但係要fully stocked
澳洲話今年年尾
一般都係貴過棍仔少少
即係改番做JDM S4 spec
好波清!不能同意更多
點解個樣咁似golf
就係睇過好多外國review先咁講
咁嘅價錢、性能、package 一定吸引架
我冇話佢廢喎,問題係冇乜過人之處,Type R 頭轆王,GTI早就稱霸歐洲市場,Megane呢啲少眾啲嘅車都有一埋鐵粉
i30N話好過GTI,先唔講GTI出左幾年,樣樣野都好過佢係正常,唔係點人地個市場分一杯羹
不過咪就係樣樣好過佢少少咁囉,咪係跟返今時今日市場對hot hatch嘅期望同要求囉,送埋LSD俾你多樣野玩梗係話正啦
34~35貴唔貴好見人見智,平GTI少少,平Megane多少少,同級FK8 Type R價錢離哂地費時講
不過韓國車始終就係韓國車,喺外國大賣只不過人地只需要一部車代步,越平越吸引,所以先咁多韓國車姐
香港地34~35韓國hot hatch,不了等多幾個月出新GTI好過(應該唔過40)
如果有留意開Albert Beirmann
相信鐘意玩車嘅你
一定知佢以前主理嘅作品

38萬俾你買Honda只能得到FK7
而N division個ALS系統獨步車壇
莫說L15B7,連K20C1也被比下去

利申:不愛韓車 純以事論事
有錢嘅人點只一部玩具
本身無打算改只係返放工用
點知一改就停唔到手

CVT聽落係柒架啦
不過揸落其實唔太差
適合日常用
35真係貴...
澳洲賣緊4萬幾, 二十二三萬港紙
想喺香港市場佔一席位,30頭啦(31~32)
打咁多次做咩,打最尾嗰句咪得囉
哂口水
好奇問下香港買車有無價講??

好似澳洲咁, i30N佢官價45000
全悉尼有十幾間Hyundai經銷商
每個經銷商貨存都唔同
有d積埋好多貨既減價幅度會比較高
講下價佢又見你有心買既話應該四萬一二就可以揸走
咁你落左訂未啊

講完咁多都係港女式睇章買車, 點解唔比多少少買架性能差d但貴d, 無咁好玩但質感好d, 最重要個章好d既歐洲車

講到話部車幾普通, 幾少特點, 但老實講以上除左megane個四輪轉向叫有d睇頭我又唔覺得其他除左個章又有咩特別好, 唔通0係部量產揭背車隊個1400匹偈入去咩
我就唔係棍波無上論者, 但係可以俾你呢個價位買到玩得過既棍,香港真係一隻手數得晒咁滯, 其實一講"點解唔俾多少少買個章"果刻, 就唔好學人講玩車啦
都預咗有你啲人會咁講
香港地買車有一半都係奢侈品,唔睇章睇咩面對現實啦
講到韓國車點好點好,又有幾多個真係會攞真金白銀買部泡菜車
如果唔係近年入柴油車電動車,邊有機會喺街見到咁多韓國車
一齊放長雙眼睇下韓國車嚟緊十年喺香港會發展成點
有時都幾配服韓仔車,
stinger係其中之一,
但班車主就硬係鍾意換走個章。
要怪就怪班車主自己都睇唔起自己架車
打錯字,佩服
其實唔講廠牌, 就咁講美術角度, KIA個章係樣衰呀嘛
到底當初係邊個7head設計個公司logo到咁架, 成個幼稚園交功課咁, 就咁間廠名打落去塞爆佢就算, 日產雖然都係會見成個廠名,但起碼遠睇唔係見到成個廠名咁 老實講我覺得KIA近年最應該做就係換果個Logo, 唔係做得再好都難登大雅之堂
最搞笑其實佢地係知架wo, 不過最應該改既海外市場就係唔改

講睇唔起架車, 其他廠咪一樣, 見過大量裝左淘寶藍紅膠條既寶馬, 一堆換晒紅章包圍既自動波type R, 我仲見28有部改晒R套件連埋雙出喉既golf GT 1.4添
你講到好似你話買韓仔不如買果d廠0係香港發展得好好咁
唔計商用車, 愛快, ford, 雷諾賣既車種全部一隻手數得晒, 標緻直頭影都無L埋
相反韓仔車愈做愈大, 車款愈入愈多
利申我係日本廠支持者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞