點解唔推胡官做特首? 醒下啦港豬!

162 回覆
178 Like 19 Dislike
得佢一個唔會推人大831

得佢一個唔會二十三條

除咗呢兩點,佢重持持有真普選

我真係唔知其他侯選人有咩優勝之處,因為我好肯定其他人做唔到(其他至少喺政綱上面明確唔會做)
我都無得投
有得投先得㗎
我都無得投

咁都盡你所能支持下!(e.g Like Facebook之類)

總之係你支持
嘅候選人都可以
得佢一個唔會推人大831

得佢一個唔會二十三條

除咗呢兩點,佢重持有真普選

我真係唔知其他侯選人有咩優勝之處,因為我好肯定其他人做唔到(其他至少喺政綱上面明確唔會做)
如果林鄭對薯片,你會話點解兩舊屎我要揀舊無咁臭黎食?

就算加埋葉劉胡官,我會話點解四舊屎我要揀舊無咁臭黎食?

Q1答:兩害取其輕

Q2答:冇咩屎係唔臭,你用屎比喻冇咩好講(你自己已經封咗後路)

或者你可以搵個唔臭嘅屎?
胡官都係屎

利申 之前交學校assignment訪問過佢
胡官都係屎

點解?
點推?我又無票
胡官都係屎

解釋!

話唔定你會改變我/大家嘅諗法
你想點推?
屌你老母,梗係推體雕大狀啦,真正唔會推 23 條,係直頭唔推喎,咁好都唔支持?你地 on9 架?含撚大呀?食開屎唔慣食飯呀?
體雕大狀都冇廿三條
我都唔撚明 成班狗衝薯片
明明論貼地論背景胡官都比佢地優勝

薯片=貪曾
林鄭=689

香港人驚左689又唔敢試新野 就要返薯片
仲要得佢一個有諗過傾每日150個單程證問題 政綱有詳盡合理
個個一見佢就話佢反港獨不了
見薯片話反港獨就話佢上任就黎了
做乜鳩姐你同人好熟咩

一開fb 個個投曾俊華 無人理胡官
個人意見有d矛盾
一方面想香港愈亂愈好逼愈多人醒覺
一方面又想香港安穩d好似貪曾時代 等中共唔插手
而胡就可以做到安穩果方面
但同時擔心佢太識玩政治 會推香港入中共火坑

不過都冇我份投架啦 我推黎做咩
個人意見有d矛盾

我覺得曾俊華 溫水煮蛙
林鄭繼續烈火 胡官係嘗試求火果個
個人意見有d矛盾

我覺得曾俊華 溫水煮蛙
林鄭繼續烈火 胡官係嘗試求火果個

我都覺曾係溫水煮蛙 胡係求和諧同煮蛙+1
有冇綱址睇下?
薯粉不願面對
個人意見有d矛盾

今次唔同
2003年 23條事件, 香港人叫做回歸後第一次大型反抗, 中共果排都唔知點應, 所以貪曾上場先無咩野。

但佔中之後, 中共已經識玩,
你諗下, 當年貪曾選特首會唔會硬推23條同831?
曾俊華今次將香港人最憎果2樣野講定先, 2020年前要推行。

如果貪曾係無為而治,
咁曾俊華就係扮豬食老虎
屌你老母,梗係推體雕大狀啦,真正唔會推 23 條,係直頭唔推喎,咁好都唔支持?你地 on9 架?含撚大呀?食開屎唔慣食飯呀?

成班都 on撚9,有個完美既體雕大狀都唔揀,走去揀胡國興?撐 23 條?你地黐撚左線呀?
四個人入面胡官政綱算係最好

Btw早幾日689質疑品客個起公屋+居屋政策其實講得幾啱 不過香港人對人不對事
真係好多痴線佬,真心開始撐特首選舉,雨革同催淚彈已經毫無價值,建議政府搞警務處長選舉(小圈子),等香港人撐埋警隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞