澳門班微辣瘋狂搵香港人既錢

573 回覆
1078 Like 21 Dislike
個死肥仔同假鞋佬好心收收檔啦
每個地方總有好人壞人
講閪客 新加坡韓國一樣係閪客閪到出哂名嘅
台灣亦有好多閪客
甚至佢哋有個專用名詞「奧客」係形容呢班人添
只係因為香港澳門地理位置近
你哋先入為主咗 覺得香港人=全世界最麻煩

唔緊要 你哋要屌香港人係閪客 無問題
事關香港人自己都有屌呢班人
但係我自己見過嘅情況係
有好多人已經係去到為屌而屌
咁同部分連登仔 或者香港班廢中廢老有乜分別
而最大問題係你而家幫緊呢班人護航
覺得部分澳門人盲屌香港人係正常

更搞笑嘅係 你攞大陸人嚟香港嚟做例子
香港人憎大陸人 係因為佢哋直接影響到香港人嘅生活
我問你一句 香港人去澳門 有無搶你哋澳門物資?
有無喺澳門周街痾屎痾尿?
有無每日150個香港人嚟你澳門攞綜援瀨死唔走?

講真個句 大陸人都有影響緊你哋澳門嘅生活啦
睇下中區 而家進化到日日淪陷咁滯
基本上大部分澳門人唔係有特別事都唔會去個邊
關閘日日大把大陸外勞同埋班廢中廢老走水貨返大陸
未計揸通行證個班都有買埋一份
仲有班個個以為自己係大哂嘅大陸佬
換錢黨 扒仔 10個有8個都係大陸嚟嘅

以上種種你哋唔出聲 反而鐘意屌香港人
有時睇到你哋咁真係笑而不語
加蔥唔係老闆之一
Bomba好過微垃圾好多啦 屌你
利申 打手
有冇人聽過微辣好似同夾帶有關係?
一時姐興起姐,邊會食得曬
我喺話香港有司徒夾帶,佢哋都有一個團隊咁
無再KEEP住拍片都唔叫收皮?
雖則每隔幾個月有出一條HEA片證明未死
咪係微辣既蘇霖
香港人連幾蚊買套本土製作嘅片都唔撚俾仲想守護粤語
好鬼死鐘意Mary
打機事小,好多白痴淘寶開箱,完全無價值
最慘都有人睇同訂閱
hi cliff
佢啲橋段重覆頻率好高嫁喎
我認同你每個地方都有壞人呀
同埋唔算係先入為主,係澳門招呼得最多就係中/港客,所以見到中/港閪客既經驗遠遠超過其他國家地區都好正常。

我無幫佢地護航喎,係你講到澳門人好似無啦啦發癲成日屌鳩香港人我先出黎講兩句。

咁都係個句,係咪13億人都衝曬落香港影響你地先,咁用你既邏輯既話要屌都逐隻逐隻蝗記名黎屌,唔係就會影響到其他好既大陸人。咁事實你地唔會咁做架麻,都係見到大陸人就鬧人蝗蟲。好似早幾日有個大陸啊伯綠公仔過馬路比的士撞,連登夠一片歡呼啦。用返陳小明既例子,咪就係「少部分」影響到「多數人」囉

本地人唔去中區除左人多之外既原因就係,中區對於本地人黎講無乜野係值得去。去得都係營地街市買餸、水坑尾買運動野呢D。本地人無啦啦又點會去玫瑰堂大三巴打卡影相。

同埋你又幾時見到澳門人唔屌大陸人,唔好去埋D廢青廢老廢中圍爐Group啦

你成功騎劫左個Post,我都唔會再回你了。

最後,我既論點係,唔好諗到出去玩既香港人咁美好,事實上就算係香港本土都有一堆你所謂既「奧客」。至於澳門人亦都唔係針對你地香港人,只係中/港閪客係澳門係屬於大多數。
單憑佢地係澳門狗已經可以反
香港人唔高一等唔通澳門d鄉下仔高啊
本身係夾帶既人係向香港做微辣代理
不過好似澳門起左夾帶飛腳
自己做返
夾帶on99 [/i]
成個香港,不論大小,有幾多間公司唔怕政治?,當連大部份香港人都唔理政治既時候,普通公司點會理。所以我好欣賞金剛crew,call4van依 d

利申冇睇開微辣
味同支那人一樣,以前窮開俾香港人睇唔起自卑,而家有返少少錢扮大支野,睇唔起返香港轉頭lo 其實香港人根本唔care班澳門狗
100毛有冇個蘇霖lv嘅女做台柱先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞