澳門班微辣瘋狂搵香港人既錢

573 回覆
1078 Like 21 Dislike
之前金管局搵佢地拍廣告
唔知犯左咩條例
Cut走左佢地
宜家係電視都仲有播
司徒夾帶?
以前有腎仔既captv好高汁
宜家不了
兩岸四地係未有網絡呢個年代之前
對香港人既印象可以係異常地一致
點解會有人覺得係只係澳門人屌
再講落去又引埋架扑扑車入黎同大師大戰架啦
每個人既世界都唔同,總會見唔到一啲野而有所誤解。
加蔥好幽默
好垃圾
咁多人都有睇馬介休
馬介休 真係驚
出糧食好d
Carmen
最鍾意喺佢居然
豪dee,霍哥,加蔥
微辣三大台柱👍🏻👍🏻
冬OT啲片好似急口令咁
睇下arm channel仲舒服
就咁睇個肥老細幾放手比啲細嘅玩
廣告劇情都可以

見到霍哥話同carmen準備有合佢就不了
微辣唔少本身識 豪dee係幾好仔
想當年腎仔,豪哥,雷爺同creamy仲係captv果時真係無得輸

可惜依家走曬😷
只要大眾口味啱 佢就贏
人地目標都唔係個班所謂有品味嘅人
就係低質無聊先迎合到大家嘅口味
永遠大眾個塊餅先最穩陣
早兩日先係澳門撞到對香港人夫婦屌人地間野唔找返港紙俾佢
仲要只係一張廿蚊葡紙咁多
我喺香港住咗廿幾年
第一次聽到會有香港人屌澳門人係上嚟連登
你話早十幾廿年前已經有香港人屌澳門
真係想知你喺邊到聽返嚟?

唔使講咁遠 早十年前 香港人講起澳門
十個有九個都係羨慕澳門人有錢派 福利多
反而你哋澳門屌香港人就真係屌咗幾十年喇

香港係國際級嘅城市 加上有成差唔多八百萬人
好難避免有啲人會抱住大香港主義呢啲垃圾心態出外旅行
所以我先會話 每個地方之間有矛盾同誤解係好正常
但係有無需要做到你哋澳門咁?
唔知嘅以為香港入侵過澳門
個個當正香港人係殺父仇人咁
仲用w7添
已經忘記咗有呢個 channel

btw 佢地題材好窄 永世都講拍拖
玩完係遲早的事
呢個啱 其實唔想俾錢咪唔好睇 想俾就睇 何況8蚊 普遍香港人都俾得起 如果呢8蚊可以帶到享受 消磨到你時間已經值 你覺得唔值嘅可以唔睇 用呢8蚊買報紙識時事 再唔係落街買杯m記雪糕或食下糖
呢個係自由選擇嚟 冇人逼你
點解要走到人地門口鬧 咁同你想睇電影 但又唔想俾錢之後走去鬧啲片商有乜分別
無論YouTube定Bomba,人地都係一個商業機構 ,想賺下錢有咩好驚奇。無論在商言商,定後生仔追逐夢想,都要有錢 資本去support,都要食飯
只要唔係成日拍埋啲淘寶開商、杯麵試食或一啲冇營養嘅片,在明在暗咁賣廣告都ok,當然將廣告融入片就更好更受落,唔好wea爛塊面咁肉酸。
唔好成日鬧人話冇創意,話香港冇創意發展。大佬,連你地都唔撐香港創意發展,唔通人地澳門或外國撐你咩。係香港,係賣創意,創意要錢有價值㗎!唔好以為一直嘅免費係理所當然。
作為觀眾,唔想睇廣告係人之常情。但人地係自家小品嘅創作精華,唔係ad。
我覺得我地要理解人地,而唔係做到顯小自己品格。又要睇又要免費又要'小' 成日'小'人成個大媽廢中老咁,但你自己又做緊啲咩
反正唔睇又唔會對生活造成影響
冇咗Bomba,香港細咗一份創意,唔多唔小都造成咗咦加YouTube 呢啲大部份都冇創意嘅局面,得啲開箱 開箱 試食同 濕9vlog。
咦加熊仔頭都開始末落,好掛住以前Bomba同 熊仔頭並駕齊驅嘅創意盛世。有啲國外都識得 Bomba 熊仔頭
劣幣驅逐良幣,自己值得欣賞嘅創意同YouTube channel俾你地親手趕絕咗,試問又有咩資格去趕絕人地,算有質素嘅channel呢?唔通想淨係睇啲開箱 試食咩?
澳門人都唔會燎事鬥非
無乜野澳門人做乜要屌香港人先
香港唔係冇好嘅utuber 只係團隊規模唔夠人大 出片又唔夠人密 點鬥呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞