澳門班微辣瘋狂搵香港人既錢

573 回覆
1078 Like 21 Dislike
做得唔好你會睇咩
其實唔係30歲以上嘅澳門人會咁做
我識得嘅澳門人 包括朋友 生意夥伴等等
對香港人唔多唔少都會有偏見

每個地方之間有矛盾誤解好正常
就正如連登都會成日有人屌台灣澳門韓國
但係連登有呢個歪風 都只係近兩三年嘅事
但係澳門人屌香港呢個文化 係幾十年都係咁
其實香港人得罪澳門啲乜野?
搞到澳門人要日屌夜屌 仲要屌足咁多年
如果你哋澳門人話係香港客麻煩而搞成咁
難道呢個世界只係得香港人係麻煩?
一年咁多人去澳門 香港佔你澳門幾多%?
個少少比例嘅香港客可以反轉你澳門?

我知我離咗題 但係以上係真心話嚟
澳門人自卑心作祟

利申 澳門人
譚仔微電影雖然d劇情唔多掂,但Rachel學生裝出演
仲有TVB
Bomba啲人去曬邊
本身幾鐘意睇霍哥, 但佢條條片片頭都係度播埋d 19音樂 好撚嘈
大師
你哋澳門大把人屌緊香港人去澳門做野搵食啦
你哋屌香港人就得 我哋講下又唔得?
我都想知微辣班野有無搞working visa
自己批政府錢比自己
扮有野搞 又袋過
然後出黎話 自己唔識政治 所以唔會係片度講政治
再cap埋大陸水喉
係得香港youtuber咁悶 個個都係打機 開箱

點解可以同台灣差咁遠 人地有各類型既

香港仲要係得大j 波子班班垃圾
Rachel呢套學生裝 收左成球野
成球野黎講 劇情又唔多掂 影得亦好撚衰
事實上香港客係麻撚煩過大陸客幾倍有多
加上早十年廿年香港人已經成日笑鳩澳門人
你唔係覺得你屌人就得人屌你就唔撚得呀嘛

個世界唔係淨係得連登
唔好你唔見有人笑有人屌就以為冇
香港人西已經係聞名亞洲 鐵一般事實
大陸人冇禮貌冇文化
但講得出做得到
香港人冇錢扮4條言而無信大香港主義

唔係一碌鳩打一船人
但出外旅遊有近一半係呢種人
喺澳門起得到既野
話同政府冇關係都冇人信啦
新聞有賣過 之前幫過香港政府拍野 但無做working visa
最尾成條片唔出得街
不過錢銀已袋 理撚得你
成班個樣都鬼五馬六無個正常,話哂出鏡
唔求你靚仔靚女,起碼正常水平啊大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞