當年雨革時,你地學校/公司有咩反應?

67 回覆
86 Like 2 Dislike
番緊輪更工,第一晚已經出左去食gas

c9 阿頭特登wtsapp 我話叫我唔洗番黎

佢放假都突登番黎頂我更

仲出聲問有咩需要
停課
老細: 你咁得閒去集會姐係無野做啦,咁呢幾單project就你跟啦
學生會凌晨兩點出聲明話罷課,學校冇反對,好似有成百幾人參加罷課。
畢業旅行,北上,全部同學個行李都綁左黃絲帶做標記
lecturer出封email俾全班
話堂佢會照上 因為唔可以影響一啲想上堂既學生
唔上既唔會影響attendance
最後講多句:
"堅守你地認為值得堅守既嘢 因為香港既未來係你地既"
公司全部港豬,無人理過
好稀虛
嗰次可能係最後一次香港反對力量得以團結大部分香港人
自此以後冇曬道徳號召力量
校長屌班人搞到佢塞車塞到腰痛
未出世
埋土,應該無記錯日子
星期一8半係lab黎,星期日晚已經send email同professor講聽日唔會番同原因
第二日8點到個professor出左email話收到好多學生email決定一次過覆,話理解同學諗法,所以呢堂lab唔出席唔會扣attendance
事後聽上左堂嘅同學講番堂lab得一半人上
罷課開始就無番過學,唔知學校點
邊間
如果係咪執包袱走左?
個陣year 2,事前有email老師我要去雨革唔會番學,佢話叫我加油,小心安全
個陣真係好震撼,大家都係雨革嘅同路人,默默支持。可惜此景不再
讀緊ive
老師罷教
因為聽講都冇人返學
果時讀U上core 唔夠八成attendance會fail
lecturer話唔會專登mark邊個冇返 仲叫大家加油
thank you Frankie
果時讀U 個日本人lecturer 叫我地唔返同佢講聲
俾心機做自己既野 佢話佢好愛香港 希望唔洗幾年後要執包袱走
當年真係好感動 可惜啊
最後係咪執包袱走左?
老闆叫我哋小心啲,同埋可隨時請假訓街
呢間就收皮啦
校長垃圾
老師得1,2個正常人
睇返website應該未走
繼續返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞