點解香港會不停開「xx冰室 」

264 回覆
1988 Like 20 Dislike
好失望 仲要排哂隊 香港人做乜撚野
間間都係食下 多士 炒蛋 通粉咁
明明係好平又易整既野 要比4-50蚊食
有食過 真食好食得幾間
好多間都係自己整好過又易整
好多仲要排哂隊 賺死佢地
係咪香港唔值得有更多有技巧既野食
大家仲係停留係食下炒蛋 通粉 比50$去食
有時食下早餐 tea 係幾好 但開得太多了
有冇人明
好on9
明明係茶記 改個名叫冰餐
裝修好小小
又可以加價

班仆街知唔知乜撚野係冰室呀

利申:一見到冰室就抵制!根本係茶記
排隊食垃圾
偽冰室 狗也不屌
完全濫用晒「冰室」呢兩個字,夠薑就唔會開夜晚
好事
日本嘢80-90蚊一碗,香港嘢唔執輸
呢幾年社會變得太快,不斷大陸化,D冰室咪食正條懷舊水開到一區有成10間,明明係茶記都要叫返冰室,驚死執輸,遲下冇晒茶餐廳,D撚樣又出返嚟懷舊,開到一街都係
大陸人鍾意個名呀嘛
係衰過茶記
有d 好既茶記 好多野有得食 又好食
唔會淨係炒蛋 多屎
可能個早餐 茶餐普通 但 炒粉正 排飯抵食咁
唔似呢家咁 行幾步一間冰室 主打炒蛋
有D改做冰廳扮出名個間冰室 收費一樣食物垃圾
呢間幾好食 人地唔係食炒蛋做賣點
其他野都唔差
所以我都唔係講呢隻冰室
一聽到懷舊就覺得好嘔
之前唔記得邊到聽過
話冰室係無飯食
茶餐廳先有
香港人/商家佬一見邊樣賺錢咪係咁開
開到飽和晒 大家欖炒先安樂
以前個雞翼常餐隻雞翼好入味
依家 又老又無味
下午茶類小食
家下9成都係茶記黎,個名叫冰室
第一個掀起呢鼓歪風嘅係龍鳳冰室

一定係支持老牌嘅茶記/真冰室,義不容辭嗰隻
有市場咪開得多,操作又易過d茶記,又唔整駛炒飯,炒麵。見d人早餐叫過鮮茄通,再加奶油豬,飲埋凍飲埋單要成五十幾 華猩,同聾鳳咁撚難食都排晒隊,比著你做老闆都投資攪冰室喇
集團式黎架

敏華丫嘛
真冰室係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞