有冇泰拳/boxing班唔係齋操體能?

91 回覆
1 Like 36 Dislike
無得埋靶咩 ??

見你新黎 應該都會執下你啲拳腳肘膝
屋企開拳館 但喺市區 幫你唔到
靶唔係次次有得打
有時多人都唔會打到靶
或者係大家學員互相拎靶打
但大家都唔識拎靶 搞到完全打唔到
details?
咁我打緊間館都實有得埋靶
依家我一堂時間分配如下
1/3 體能
1/3 埋包
1/3 埋靶 + 舉下野 / 入擂台猜下
唔知你依家上緊個間係點 ?
西洋拳 可以試下strike boxing club
作風同你講既完全相反
mark已book
但有d遠
如果睇多幾間都冇的話
會試下lee間
大部分時間都係做體能
少量時間企定定鳩打包
同求 幫推
最快咪學宮本武藏式踢館
比錢點會學到真傳,根本對方底都唔露
一膽二力三功夫
屯元天有無得剩打沙包?
想學拳但唔知邊到有,唔學既都想就打下沙包,有無拳館會比人剩打沙包?
富德黎架?
屯元天
以前打開 可以自己上去操 無人可以同教練 1 on 1
不過愈搞愈大 反而請埋d師兄弟黎教 就不了
根本大把傳統拳館都唔會分乜班物班
你自己去上堂之前無比較過無搵過資料只好怪自己
我打果到仲平過你,打幾個月已經有得上台同同學仔對練
玩下Sparring,打左一年左右我已經俾師傅捉上去俾D拳手練拳
你有心打人地就會睇到,你咁既心態
打字我已經feel到你咩心態,你師傅會睇唔到?
BTW我唔係拳手+唔係勁人+而家已經無打
只係肯練,同埋上台唔會怕俾人打
其實你係咪有咩唔開心要上網搵人屌搵人出氣
我做咩講咩你都唔順超
一時又話係我問題 唔係拳館唔岩我
一時又話我唔做research(明明我而家就開post問緊)
而家仲要做埋讀心神探 無限上崗 話咩打字都feel到我咩心態

淨係上面有巴打介紹果間striking boxing club已經同我而家去緊果間好唔同train法啦(based on ig)
唔一定既 有好多人都係淨係平時打下sparring
巴打有冇咩好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞