其實大灣駒政治生涯已完 (3)

1001 回覆
33 Like 15 Dislike
踢唔踢你出本土台先?
又有新龍門
不如搬埋看台走
依家真係萬人台
萬人被block台
佢本土台有人係block咗,但好似冇踢佢出去
咩叫屈「收錢」,Paypal果啲公仔紙、大富翁銀紙、日本軍票黎?
賣產品搵錢咪搵錢囉,但就咪撚話「補貼」,最終咪又錢銀過手,猶抱琵琶半遮臉
講得補貼個台,唔係講錢咁講乜
計過條數冇錢,咁又點樣叫「補貼」

印明信片唔貴架,求其上個網都見撚到印刷既收兩蚊張
誇張啲五蚊張又點話
過你手收人廿蚊一張?跟住咁話唔係「收錢」?
咁街邊舖開檔都唔係做生意啦,以仇狗你邏輯係補貼燈油火蠟租人工啫,唔係「收錢」架
呢啲唔係道理邏輯,係無賴呀屌你老母
對人個標準就「收錢」,對自己就係「補貼」,冇撚得輸架,但你講唔服人嘛,咪就尋日Joe Yeung咁話齋,永遠企係不敗之地囉。
公你贏字我輸,邊個夠你玩
呢條冚家鏟撚樣,個格咪就係咁,丁蟹說法,仲洗乜講道理。
班益狗仲離譜,狂屌本土派/飯民無付出
一提本土派/飯民幾多人坐政治監, 班益狗就話你SHOW CV睇唔起群眾
唔係話論點對駁?

姐係禁人言唔比人講野再屌9人就叫論點對駁?
仲賤過踢人出去
頭先諗返起一件事:
上年農曆年前後佢有集節目,有個聽眾phone in建議佢可以年宵出CD義賣,收得款項用嚟支持政治犯。當佢聽到「支持政治犯」五字嗰陣,佢好似踩中地雷咁大嗌「梗係用嚟買lan線啦」蓋過聽眾嘅聲線,之後就屹屹屹輕輕帶過成件事。
當時我有少少在意,但只係覺得佢純粹講笑,之後就冇乜嘢。但依家諗返,再套返佢依家露出嘅面相,脈絡出哂嚟。

仇思達,點解我咁都記得?因為我曾經係忠實「益友」囉!但我依家都頂你唔順呀,你收皮啦!
果班是分不分的撚人

我查到唔少已經去左國外定居
班人就算點口頭支持都唔會實際行動
上次都話咗有個人直接問益友自己係咪俾人block,嗰個人而家仲喺group度,件事應該係清算堂主之前嘅事
探土佬一定靠埋政府堆射單

唔同屋村裝修可以咬散客
點會支持政治犯
你有喺本土台group做臥底?
唔做行動者都算,各自都有角色
但口頭亂up以多欺少、以立場並非事件踩多兩腳就係冚家鏟
嗰時佢未露出本相,咪當週末消閒節目咁聽。
清算堂主嗰陣quit咗gp啦
賴佩呢?
張翼寫得咁大體你叫仇仔點駁,點面對my台自我審查既事實啊

呀有計,捉佢字蝨捉佢文法is ok
唔好咁
咁同仇狗叫人表態冇分別
由佢自己決定
你估埃及啲網路好似香港 韓國咁快咩,人地上fb都只可以用 facebook lite架炸
我只係想睇賴佩
賴佩應該都走硬
但應該唔好意思打中伏感想
仇狗屌埋張翼叛變囉,唔係好撚把炮咩
莊員點會唔一齊走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞