其實大灣駒政治生涯已完 (3)

1001 回覆
33 Like 15 Dislike
其實係仇思達去不停搞人在先,人地其實冇點講過毓民

就算講,都當講國民黨黎港既事,將佢地既野調返轉講,就係佢地不停明搞暗搞但就因為恩情唔可以還拖
大灣駒都係咁
最鍾意屈人水泥隊分身假account ,乜你唔知咩
佢哋而家一定係借「私恩莫望報論」發圍,對你作道德性和人格性攻擊,但這決不是是其是非其非,

所以會再利用陳浩天作幌子渡過言論審查指控,反指你與陳有別,

跟住就還原基本步,話你反骨、私怨,對你人格謀殺。
Joe Yeung果句其實核撚突,仲隨時招來話柄,的確爭唔落。不過已成既出之話,收唔番,被仇狗咬咪仇狗咬預撚左。唯一有樣野好叫豁左出去,少一份包袱,以後打仇狗唔洗睇毓民面色。

只係唔知呢句要用幾多仇狗呢條網絡蛆蟲既罪狀至填得番
黃毓民盲撐國民黨係事實,好多人有眼見,係客觀分析。 但仇思達屌盧斯達就借講佢「借韓反毓」,係誅心之說,絕非客觀討論。
大灣駒有冇fb或群組更新?
返工前聽完
我覺得佢哋開live太闖絀啦
應該三個夾好個agenda先講
1999都算,而且好易招來話柄
好多野衝口而出
屌飯飯我寧願聽肥享同啤利 有理有節好多
碌撚屌飯民黎黎去去都講修改議事規則同入中聯辦呢兩督陳年舊史 煩到嘔
唔係啲咁嘅性格,點忍到咁多年俾共產黨逼害都可以堅定不移?
燒岀咪又係搵支那錢嘅柒頭皮
所謂本土派/本土運動根本由一班垃圾領導/組成 唔死都難
堂主出文屌,大灣駒/毓民大可以出文屌返轉頭。但講埋啲咩恩情論就好無謂,根本摸不著邊際
今次真係輸經驗
講泥漿摔角對方真係比較強
係時候要搞返個反碌撚/仇狗大聯盟 否則本土運動無一日之安寧
人地反韓都唔俾講,上網台講野又有言論審查,

仲盲撐果斑根本唔洗理,仲有之前為左D雞毛蒜皮既事批鬥過太多人,

已經碌爆左卡
夲土派思潮(香港本位)
香港獨立思潮(歸英 邦聯 自治)
拉闊政治光譜

然後才有 民間論政的風潮(中港矛盾)
跌落地都那返楂沙
睇曬兩邊既陳述 唔夠人有說服力就話輸經驗 唔識玩泥漿摔角
邊方面陳述?
我從來覺得個重點只不過係韓國瑜
之後發生既事只因為係對韓國瑜意見不合再小事化大搵野嚟屌
最緊要唔好被大灣駒搞到白色恐怖無人敢係網上講野
其實佢嗰五隻字用得差,怕且都係語文根砥唔好呢種常見毛病。嗰五隻字,唔關事嘅人講就OK,爭執嘅當事人講就唔掂。係講,都要將個重心擺返響對方度,指斥對方「市恩套利」、「賣恩情搞統戰」,都重堅實對題啲。
明白佢地臨時臨急做節目。下次組織好啲,諗好有咩要講先開台。
有恩情要人還成世,令我諗返起當時毓民屌天琦唔幫鄭錦滿站台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞