其實大灣駒政治生涯已完 (3)

1001 回覆
33 Like 15 Dislike
如果myradio真係有言論審查的話真係好失望...
黃毓民又話只要你唔係上去講擁共言論就講乜都得
點知原來都係咁
Joe同堂主講詳細啲唔該

用fb 又點
咪又係一堆分身假account
仇屍又中
成日係台度叫人韜光養晦
我韜佢老母啦 依家正宗香港人變左二等公民啦
係咪韜到變第三世界難民先好做野呀?
社民同人力班殘黨遊魂, 今時今日都仲係度周圍吠
"益"友熱狗化

仲有,想講返我唔覺得我係脫益,因為我對住佢係鋪鋪清,我只係支持佢反熱狗,之後佢鳩屌理大學生,email,堂主我已經無聽,無like 無 Share
好撚煩,咁想知咪入去聽下,少甩肉咩

好似星期三晚仇思達就會打頭陣反擊,希望他會公開購買器材開支和營運開支的單據俾大家睇,仲有大灣駒要交代在順邦鑽探工程 ( 香港 ) 有限公司中既角色唔好再做縮頭烏龜啦
我亦都唔怕認我係支持過佢買過書,但只限反熱狗果段時候
Same
你咁講就唔精準,根本益友好一部份係退熱人士,性格一樣只係陣營唔同,從來熱狗化?
屌你你留意深入小小,就會發現果個本土台長期益友Jimmy以前就係熱狗(or熱粉)
其實就算一個人做事假定必然失敗,我覺得都冇問題,因為真係價值觀問題。
但係如果抱有呢種價值觀嘅人係一個有返咁上下知名度(上到黨媒),又要散播呢種價值觀的話,就真係唔同講法。
更重要嘅係,人雖有理性,但係大多數時候係感性行先。如果一個理性薄弱嘅人聽到失敗主義,咁真係會好輕易放棄。
Joe yeung 最新up嗰篇文講得好好

因為他笑罵論政,拿公事作私用,鼓勵網民就是一般港人,在如今大是大非的時刻之中,袖手旁觀、闊論嘲諷,除了影響與政風氣,而其過火的監視批判,就等同在全心為港抗爭的人背後插刀,拖其後腿,使之灰心意冷。

仇狗係時候收皮
大灣駒就係一味搵人錯處之後鳩屌,踩到所有人係垃圾一文不值,自己開台乜抗爭都唔做就最清高。
咁易就收到皮咩
講真我唔覺得今晚個直播作用會好大,反而會俾仇思達抽裡面講得唔清唔楚邏輯薄弱嘅地方嚟笑嚟留住佢班所謂益友
如果之後再開直播同埋講得更有條理,效果會好唔同
所以一定要拆冧佢個雞棚,仇狗正一百足之蟲死而不僵
當日佢敗走高登,都俾到佢翻生
而家唔打摷佢,他日必成禍患
真係唔知佢無啦啦開火屌堂主做乜柒
而家班益友主要拎毓民對佢地有恩(人情論)做主要論點。咁其實用人情做論點有無問題? 因為而家就捉住左joe講施恩莫望報去批評佢地忘恩負義
真係唔知,其實對於堂主同毓民既矛盾大可以唔出聲齋屌泛民呃下益友,真係唔知會有咩好處
佢d Post一屌堂主就少咗好多人like
通常唔過200
Mutual fds 仲有like嘅唔過廿人
因為堂主寫文指出毓民撐韓國瑜有咩問題,堂主批評毓民,大灣駒自然出黎咬人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞