大家睇唔睇好Sony部Xperia 1?

397 回覆
450 Like 172 Dislike
講得幾啱 我以前好鍾意sony 但個系統同ios比差太遠
佢搞好粒倒水電先算啦
倒你老母咩
用過xzp同Xz2p都未倒過
4/25香港發佈出價下個月開賣
年尾ifa有細機
之前嗰幾部圓嘅真係好嘔心
以為終於出返起角機,原來方係方咗,但依然冇角

我要磚頭,唔要冇角機
用緊XZ2 Compact唔想咁快轉
雖然裸機花咗幾個位
Xz2p
部XZP 升左An 9後慢到賴屎
差唔多啦,都兩年機
我部xzs啲電倒水咁
喂 唔啦
An 機就係得兩年命?
部iPhone 7仲生蝦咁跳 係電開始唔店

遲下reset 部XZP
對上一部用xz2
但最後打機個陣發覺個mon係touch方面有d問題
d細微位會感應唔到無反應
最後trade走左
但我覺得xz2係一部好機黎,個樣幾靚仔

希望佢黎緊呢部會有改善,對佢都有d興趣
Android 機打唔到機 不了
慢就洗機啦,用緊XZP an9同8速度冇乜分別
係咪有得用PS4 remote play
sure
用過,覺得唔差,但有時會lag lag 地
影相唔太防手震
Sony已經慘到敗走澳洲市場
xperia 1 已新增OIS光學防手震
出完一年後買,平幾千
剩係想要佢隻紫色,
21:9多舊魚
我幾睇好,21:9睇netfilx,睇下YouTube trailer應該好正

打機都係預有黑邊,好彩數據上個Mon闊度都OK,黑邊左都唔會太細

其實部機主打影音睇戲

Dolby atmos,21:9 4k hdr mon,再加上拍片同影相

識既人就好有興趣,唔識就唔會有興趣
其實好on9
21:9moon 得電影用到
其他全部16:9
影相最笨柒係打直睇變梁議員
打橫睇又勁黑邊
完全唔明咁長做乜
成支遙控咁
打橫既相,無人叫你打直睇
唔係16:9, 21:9既問題
部機對比主流機闊度差唔多,同埋唔少機影相(推最高像數時)既圖片比例都唔係跟個mon,你又唔話佢黑邊?

其實部機係打高效能影音加影相拍片

你用唔著既,當然係無用,追效能打機加追影音效果,其實無咩對手
機身太長 ,
市面上其他廠出新機,睇utube片 都有黑邊。

如果買 sony 1 仔來睇片 ,睇相 黑邊重粗。
好另類, 比鍾意睇電影果班人買。
同真 FANS
我咪講緊21:9問題
個個都玩長moon
有邊個用得著
我都係鐘意XZP個design
有邊咪有邊
條邊得罪你咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞