真心你身邊有冇朋友用過VERTU?

60 回覆
2 Like 6 Dislike

我明白奢侈品唔係人人玩得起,但就算十幾萬一個手袋、一隻錶都會有大把人買,但唯獨呢款手機好似響街咁多年都未見過有人用? 而間公司仲出緊手機,究竟呢個牌子嘅機有咩玄機?
https://youtu.be/Q0T441OVJH0

呢個牌子嘅機款款個造型都好獨特,一拎出黎實認到,真心買部iphone最top型號過萬又點?點夠呢部型呀
vertu唔係賣服務既咩
真心呢部型到核爆,好想買
想知多少少,即係咩服務
成部幾百蚊老人機咁
會唔會叫有眼不識泰山?
窮撚見識小,第一眼覺得係老人機
大陸佬好中意買
點解?香港冇有錢人咩?
「Vertu私人助理服務」是專為Vertu客戶所設計的私人秘書服務。按下每台Vertu話機旁的專屬「尊爵鍵」,專屬的服務團隊全天候服務,依照客戶所選的語言,盡可能達成Vertu客戶要求的所有代辦事務。
From Wikipedia
靚錶都話有得戴住,一部手機可以點攞出黎Show off?
唔怕,大把人唔知有呢個牌子手機,專攻富豪市場,手機界勞斯萊斯、柏德菲獵、愛瑪仕…
以前係Nokia,後來賣下賣下都唔知轉去邊個到
聽落有啲似老人機嘅SOS鍵
以前讀書時有同學用, 不過係iphone都未有時年代. 而家做野就久唔久見到d大陸人用, 不過有d會用8848 ...完全唔明點解
拆開仲好啦,「落機呀」個名咁霉
學生用呢款機?佢父母
以前 NOKIA 光輝年代係 NOKIA 嘅另一條 line, 以前啲款好型㗎, 仲型過鬚刨王 8810 / 8850 的

點解而家咁柒? 因為 NOKIA 撈唔掂, 一早賣咗比大陸佬囉
部8848真係第一次見
依家全世界可能只有大陸先養得起呢個品牌
個陣睇viutv火火係個節目講,呢個牌子係中環特別多大陸後生女用,話類似應該係做人情婦用
而家睇就好似咁,但係以當時來講係賣點之一。
情況就好似黑卡持有人咁,可以做到好多事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞