搵工時可以察覺到的3個伏工徵兆,見工面試時 HR不會告訴你的事實!

82 回覆
189 Like 38 Dislike
哈哈,個名唔同但做既一樣,掛樣頭賣狗肉,好多都係咁。

妓女>>公關>>禮儀小姐
同一個post 上年fg見到,一路mon 住見到,今年轉工都見到 好在上年無做果份
Hr 星期六叫我interview(新加坡hr)
其實見到個西HR就知間公司西同伏 , HR in 人個D好多都係門口狗 ,尢其係大行D HR, 正狗西
根據經驗
經agent嘅通常西工
下欄嘢俾晒agent做
初級工,fresh grad 佢比唔到d咩好工你
如果你急搵食,而且係hr呢d門口狗就忍下先啦
大把工返5.5/6日啦 地鐵兩電都要啦
business development executive = sales
HR無交帶
成日唔覆機
好心你諗好哂先拍片啦
個title勁似content farm
伏工討論已經有post 真係有料既分享係唔會貼youtube link囉
lm
乜狗屎垃圾都學人做youtuber
已改善,多謝提點

[工作/搵工]計劃頭5年事業的3個要點:你每換一份工作,是拾級而上還是橫向發展?
https://youtu.be/oSIAI9f_1fU

[工作/搵工]計劃頭5年事業的3個要點:你行頭是越來越窄,還是越來越闊?
https://youtu.be/yJpx6S63l-0
照稿讀都讀得咁差
the secret of getting ahead is getting started
which mean you are not well prepared
你指個agent? 佢自己都係收一大炸人上去in,自然唔會點理你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞