[PS4]Gundam Battle Operation 2 [29] 變態下格強人登場!

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我果然係鐘意用sm
收機了
下次再join
GG
呢個post都有起底組
Good Game
頭先老虎妖精完全打唔入
我係好似一個打三個援咁
我用妖精比2隻援夾左幾次喎
無人衝過去 我個位又幫你唔到
我都好忙
斷腳未
我隻妖精好似插左2個boost,方便走佬
係我自己衝入去比佢地圍者,1控2都有著數
當然好快唔洗斷腳極速變光
你講邊部?
用老虎成場無出過格,臨尾空地大亂鬥先用格汁左兩下雞
你認到我用邊部?
冇話一定要插唔插
要睇你手感
lv2 同3 都係用中距離同近距離
基本上有位就會裝
高lv 行先

紅機老虎隻色 R G較低 B拉高
零件有排先落DP
新仔
教你野,睇清楚,記住
1.新手低cost場(200至350)玩熟啲規則
係新手階段無課一定有嘅問題,冇機,唔識玩
低cost場基本上每部機上限,特性,定位都好清楚(唔好老虎見到人就沖上去格鬥,唔好跪係後面射)
汎機就汎用,突機就搵位偷,支機就後面射(掌握好幾時先企後面射,幾時對面落單/相剋就蝦佢)
仲有基礎戰嘅炮擊等等
2.睇雷達
詳細就唔多講有幾重要
最少要見到多人就退
見到少人先沖
(仲有雷達隱形機體,點算?用新人類直覺啦)
3.武器選擇+武器使用時機
除咗上黎問或者睇wiki
可以去訓練場玩下唔同主武器,或者用下副武有咩用
例如老虎電鞭除咗好似筒打出硬直,仲可以接格鬥做出一套大連技有更高傷害
雖然話就話有更多傷害,都要睇清楚戰場情況選擇下1個行動eg我接近到對面部援機,應該打佢全套,定係下格佢就算,一定要睇好、做好
4了解每部機性能
咩exam係最明顯有性能上升,其他就就係部機固有技能,高性能平衡器,格鬥連擊,一定要熟,唔係嘅話惹錯對手,只係可以再出擊
仲有學頭post set制好緊要
我一開始default幾個月之後,set過哂轉武器同攻擊制
成個手感,連技順好多

不過有無人推薦宇宙點set好
個人喜好問題
利申default
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞