挽救婚姻可以點做,想請救下意見

47 回覆
3 Like 36 Dislike
現代婚姻郁d 就叫離婚, 幾兒戲
d貓撚真係好on9 樓豬講隻貓又咬又爪人 都可以憑空想像話樓豬老婆對隻貓唔好/出軌
講得好 兩年都教唔撚到隻貓唔爪老婆 樓豬都幾撚好野 兩年婚姻時間 作為老公主人身份都柒下柒下 不如放過你老婆啦
如果同住一段時間後
你隻貓對佢仲咁有攻擊性
你老婆一定對佢又打又嚇又鬧啦

如果你愛隻貓既話
就分開啦
嫁比你仲要連隻貓都接納唔到
呢d 西女人
屌 搵啲training 比隻貓上囉 係咪on9架 第時生仔 你隻貓又唔妥個bb 走去抓佢咬佢咁點呢 你老婆識走 bb唔識走喇掛? 如果你老婆無虐貓 咁好明顯係貓問題
學班貓撚講 同個仔斷絕關係
agree
佢地唔明唔鐘意貓狗既人
將自己果套放入人地度

我諗佢老婆如果冇比隻貓抓都忍受到
但而家成日整傷佢
仲唔肯為自己放棄隻貓
心都淡啦 佢要搬走 事實上係忍無可忍 人地都忍左兩年啦

人定畜生重要d 自己揀
如果樓主調翻轉話老婆耍你棄養隻貓,應該個個都會撐你同老婆離婚
不過唔岩果個係你老婆,而唔係你
樓主老婆無理由第一日先知佢有隻貓㗎喎
我覺得唔明嘅係嗰班無當過寵物係家人嘅人
樓主係當佢貓係屋企人
宜家情況就係似婆媳糾紛吖嘛
樓主唯有研究多啲點解貓淨係攻擊一個人
但好老實講,如果樓主對小動物有愛心,但另一半無其實係好難溝通,因為對方唔會有對小動物好與壞都照付出嘅心
係,樓主智商好似有d問題咁
一睇就覺得樓主 唔係男人

唔撚識保護個老婆 連隻貓都唔撚識睇住

我都有養貓。佢都會出口 出手

你自己養貓 關你老婆咩事

你唔撚識教貓

你唔撚識教 可以出錢搵人教

自己隻貓 從細教起 一咬人就尖叫 叫到佢覺醒

教一次唔得就一千次 話比佢會痛 同佢講道理

跟住出口出手 就小 再教就識扮咬 同唔出爪
頂得一次頂唔到兩次
低一次頭,以後少少野就會搵婚姻做要脅,日子愈耐愈癲,下次導火線可能係婆媳關係又嘈
掉左隻貓都唔會關係好左
係性格有問題,隔幾年發作一次
利申:過來人,分完又合,合完又離,非客觀
結婚前你老婆冇同隻貓相處過咩
老婆本身都唔鐘意貓仲娶佢把撚咩
等於你唔鐘意女人紋身但老婆有紋身
咁點解要同佢結婚?
點解結左先要求人地刪左個紋身?
搞唔掂俾錢搵專家上門睇下啦
搵訓練師幫手
貓會呷醋
我隻貓都唔中意我女友,對比我,我屋企人, 有明顯既待遇差別
例如唔多比我女友摸,摸耐D都咬佢
我同屋企人洗完手用水彈佢, 佢只會喵一聲慢慢行開
但我女友用水彈佢, 佢會出貓拳打我女友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞