[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(40)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
其實我成日覺得呢排啲線冇咩劇情,好似全部都係靠cls故事開個頭咁,最大劇情就係Terry 黑化,好想快啲開始講故仔,有返啲進展。
頭先爬香討佢哋仲好奇怪我哋個晚做咩秒速復原係到傾劇情傾到爆post
係exac7tly
而家世界仔個世界水水最大嘛
同埋佢受水水影響下個性格都唔同左好多
不過八面玲瓏同腦筋急轉彎嘅總監大人係好吸引嘅
唯有睇下新加坡個project有冇機會見番啦
最近幾集寫到佢完全唔顧自己形象
雖然佢淨係care阿水唔care其他人點睇係好sweet
但就偏離晒角色人設
唯有自我解釋而家龔水熱戀期阿龔拍拖拍到混混沌沌
希望快啲變翻嗰個一切盡在掌握中嘅阿龔
我哋呢邊應該靠FF Industry來秒速復原
FF能醫百病
大概覺得龔燁追緊水水就唔應該咁樣玩水水
但呢啲係佢哋情趣來㗎 本身呢對cp就係由鬥氣開始㗎啦
況且龔燁係男朋友唔係兵仔啊 唔係全部都要就曬女神㗎
我地呢度島民係有自動修復功能架
唔怕壞左
唔知係咪我有啲遲鈍或者理解有啲唔同, 我其實唔太覺得有偏離阿龔嘅角色人設.
對我嚟講, 阿龔一直以來都無變, 每次佢做啲"有違世界仔宗旨"嘅行動, 都係因為佢心目中有一啲人與事係屬於overriding factors. 當然, 呢啲factors都係同龔友、水水有關. 例如回水之後嘅聖誕節嗰集, 佢匆匆走去睇入咗院嘅阿爸, 作為世界仔嘅佢, 正常計應該唔會事前/事後唔同大小姐解釋或做啲嘢補救, 但佢無理會過會得罪老闆咁.
仲有呢, 佢最近偏離世界仔形象嘅舉動, 其實都唔係好影响到佢嘅工作, 亦都唔係會影響佢同其他人响公事上嘅合作, 最多都係畀人笑下佢, 講下是非啫~ 對臉皮十尺厚嘅阿龔嚟, 既然唔會影響佢上位賺錢, 唔會影響佢心目中嘅overriding factors, 佢就唔會上心, 會照做可也. 我嘅諗法就係咁, 所以太唔覺得佢變得渾渾噩噩嘅~
最主要係呢個月所有出場除咗拍拖都係拍拖
如果係新觀眾 一定唔睇得出呢個角色係一個面面俱圓 有交際手段 嘅職場世界仔
一個月密集式5集主線都淨係展示阿龔對住阿水嘅一面已經足夠模糊一個角色嘅形象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞