[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(40)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
428如果以獨立一集來睇其實好好睇
體現到兩個互撚精神
啊龔極快反應同水水攬炒
兩個啲互動火花真係好正
淨係初戀cafe個幕我都loop咗6次

阿龔/定Stanley 著咗粉紅色衫
見到stanley個story即刻上嚟
而家可以放心啦
一個角色要長做長有唔可以單靠一條線嘅
好似呀水安仔咁有幾條線咪會開多d工
睇得出呀龔其實都愈嚟愈多線
威龍男子組 風流四人組 仲有自己加入嘅尋寶圖線
嚟緊龍家爭權佢應該都係d關鍵角色
加上534之後龔水真係密左好多
一齊短短個幾月 25集入面有4集主線加大小過場8次 呢度都推左12個po
近幾集好似淨係花式派甜冇咩其他火花
龔水線暫時停一停可以比編劇計劃下條線點發展 唔希望條變到呀叔david咁派甜/跟博香舊路比大小姐棒打鴛鴦
咁樣長遠對套劇同對龔燁呢個角色都有好處
阿龔又食花生

食少啲啦,塊面真係明顯好幸福

想講佢story我第一眼都係望到美麗先
第二個好似仲係安麗
係咪有為食龔vs池美麗
人哋就愈難愈愛
佢哋就愈打愈愛
之前558過場有埋雙下巴添啦
唔知係因為換咗眼鏡定幸福肥咗定劇情都係食食食同拍拖
總監大人成個人真係好似鈍咗咁
有啲掛住415嗰個好有殺氣嘅總監大人
食咁多花生糖, 係咪因為成為威龍花生三友嘅朋友?

其實最初出場塊面太瘦, 宜家塊面有時會"幸福咗少少", 但好似"幸福"程度唔係時時一樣 (我自己主觀感覺咋~) 至於身型呢, 我覺得宜家好睇咗, KEEP住唔使減都okay, 初登場到真命騙子嗰時真係有啲削, 同水水無咁襯, 因為水水睇落件頭好似大過阿龔咁 (又係我自己主觀感覺咋~), 如果有方法唔肥面就perfect嘞~
而家阿龔變咗綿羊

快啲俾返職場嘢佢做/拍,唔使下下有阿水先有佢.....(龔水唔係唔好,但我驚個定位會變咗博士咁,冇咗Mandy 而家唔知點...)
其實啊龔依家個定位越來越百搭 可以做花生友
隨時遊走三房之中 而且感覺龔水應該會加入龍家爭產協調位 戲份真係好多野寫 所以擺喺邊度過場都得
所以同博士唔同 博士同mandy喺唔同地方做野 幾乎次次都係講佢哋喺速龍 初戀cafe或者熊家
但龔水可以講佢哋邊度都得
況且蟹蟹同stanley講過會拍開心速遞優先 唔洗擔心話有博香情況出現
覺得三房肯定關阿龔事啦,其實我諗冇主線過場應該都好多,不過其實534之前都都好多集冇主線啦
其實我覺得佢身型而家好睇咗好多,不過塊面就真係有啲幸福希望佢做返啲Cardio啦,都夏天了
只要Stanley(阿龔)有工開我就OK㗎喇
530都勉強算係掛
如果唔係就要計522㗎啦
但嗰集係啊龔主線

到底會埋邊房堆呢
世界仔梗係食曬三房茶禮
世界仔緊係跟返威仔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞