大家對smartone 網絡質素點睇?

477 回覆
166 Like 36 Dislike
鴨記核武卡 / 賓賓plan 唔係連登仔必備既咩
垃圾
之前Join左SMARTONE Family Plan
本身搵左朋友夾 點知朋友又睇錯完約日子
搞到而家on99比多份錢
而家仲有一張卡 想搵人夾
無限用量
無限速4.5G
有個人熱點
$170
有意
https://t.me/I_am_htiek
求下咁多位巴絲幫幫手
依家一個人畀晒好戇鳩好貴
已向門市查詢join咗我都睇唔到你哋嘅個人資料
自從裝左smt後,兩年無開過wifi了⋯⋯

一返到屋企就係開熱點分享wifi比各種devices用

利申, $238 真無限
幾乎每個月都過,但唔覺有變慢

啱啱實測過20GB用量真係會限速7.2mbps
利申3hk 118 plan
早幾年用過
入非旺區鋪頭入少少有機會收唔到訊號
電話都打唔撚到個隻
當然旺區就正常地快
而門市sales比較無咩心做生意
你同佢講隔離台好似平d佢會叫你去隔離啦
唔洗超好快 最緊要穩定
用過一次CSL, 約都未完就轉番去Smartone, CAL果陣係日日搭地鐵番放工,9成時間收唔到,仲係貴plan黎,食得屎
CSL 地鐵load空氣 返工放工眼金金睇隔離玩電話

SMT 比CSL好少少 一打機又見真章 都係lag到玩唔到 絕對唔係地鐵最快
無論咩地方都係唔夠3快
load幾張gif等十年 反而轉返3 兩秒load到

3雖然無服務可言 但起碼load到野 又無話邊度收得特別差

唔想晒smt個6gb但真係頂唔順用唔晒 八成時間用3

利申:smt 3 雙卡
3係無論咩地方都好平均地慢
全速4.5G係任何地方都係得幾十
絕少地方破100
但係好處就係唔會收唔到
啲sales成日都話無限plan唔限速 原來都一樣會限屌佢老尾真係現家先知
呢個係168無限plan?
年尾到期,決定拖到最後先

而家仲係3xx 6GB 4.5G
+1 利申用緊龜速無限plan
好慢 斷下斷下

完約轉
唔關台事 你比人block左姐
沙田好多地方收唔到

第一城出啲嘅城門河,入啲嘅港鐵站,沙田港鐵站對出巴士總站,都係收唔到
唔關事隔多陣佢先收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞