大家對smartone 網絡質素點睇?

477 回覆
166 Like 36 Dislike
其實個個台都有死位啦, 唔同隧道都總有1,2間收得差d
多人既時候係
姐係金鐘到旺角
太子到九龍塘
係好快 但慢同load 空氣時候就load 到whatsqpp 都sd 唔到 smartone 唔會係咁
利申 用完兩年smt 轉左去1010
多人既地方係 但1010 機會少左啲
除左真係係金鐘 又放工時候企正月台中間 其他都冇乜問題其實
用緊HKBN用左2年幾, 唔睇片唔打機, 少電話...所以覺得唔錯...
諗梗轉自由鳥定係繼續用番hkbn
日日東涌過荔景一定斷線,唔知做乜柒
同csl死位一樣多
csl死地鐵
smartone死路面
雖然個個台都有人用到把L火, 但呢啲鳥台唔知乜料都係完全冇信心轉黎試, 奶野中伏都幾飽而且仲會好麻煩

警世speedtest
用緊s10+ 3 168plan
以為得大西北咁嘅速度?
錯啦。九龍塘一樣係得幾Mbps
仲未計成日load空氣

垃圾3
今日又download左三百MB野,2m速度係慢啲,但唔洗顧慮
3 csl 1010 smartone 都用過
而家用緊sm 最好 冇咩地方收唔到 就算得一格都可以load 到野 係慢少少
同埋有時入咗𨋢 出返嚟其他台會load 好耐先load 返信號 但sm 就好返回復 上次係𨋢無信號個陣send 左個msg 一出𨋢就send左出去

當然 最重要都係地鐵收到

脷伸 全速無限plan

接收相對穩定
都有收唔到既位 不過相對少d
cs服務算係咁
用緊118,無伏
呢兩個月由smt轉csl
好後悔
又唔穩定 地鐵又基本上可以放電話落褲袋
好想轉返smt
轉台前 要買張儲值卡試下
我上 smt 前買張$68卡試左3日返工放工 mtr 收貨
每年生日送紅酒
cut a/c可直接打個電話就ok如果合約已完
hotline 服務水準高過門市
唔會成日煩鳩你
網絡咪ok囉
唔會超快但唔慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞