大家對smartone 網絡質素點睇?

477 回覆
166 Like 36 Dislike
其實包左係網絡公平使用原則裡面,聞說去到冇人/深夜又有機會快番
同埋有7mbps算係咁,smt 118+18得5gb爆左變384定唔知128
以前用csl一上車就load空氣
依家用smt全程睇片無問題
地底MTR? Cmhk(中移動香港)而家响部份地鐵站(荃灣線+觀塘線+港島線已陸續啟用2100Mhz,2300Mhz及2600Mhz的LTE頻譜,提升網絡容量)升級加左新設備,冇再上唔到網load空氣,其餘地鐵站等待逐步改善緊
請ching慢慢睇妮個帖就知,thx >https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24175188&extra=page%3D7
仲有一年csl 先完

諗緊3 定smt

想無限 + 免費tethering

區域 集中係 荃灣 西九 旺角 九龍東 港島

你地覺得邊間好啲
SMT係穩定 但慢
收whatsapp無問題 但打機就斷斷地
藍田出觀塘個位收唔到
狗鐵北角去鰂魚涌收唔到
大學站去大埔墟站收唔到
有時啲死點都幾多
但點都好過CSL
唯一唔用華唯既台就要支持
啱啱慈雲山斷咗網絡
而家淨係收到3G

利申 Birdie
雖然係貴但係佢久唔久嘅買機優惠同埋食飯優惠算係咁
無限21mb 又300mb 極速
咁個速度係21mb 定300mb
smt 好多打手咪信
168 同118個plan 分別係
前者冇限21mbps 後者有

大家都會爆左40gb 或20gb 就限7.2
轉左邊間
3hk好正,最好少啲人用
咁就唔怕人多會慢
利申:用左3仔幾年
一定好過CLS先
太多死點位,成日無拿拿轉3G,試過直頭GPRS ,東鐵沿線成日load空氣,續約又加價
之前再投頻譜 都知道cmhk 食左好多
有阿爺幫手錢不是問題

不過果時已經剛轉會 由peoples用到變cmhk 已經好夠年資
有邊間可以
屯公出觀塘同mtr係ok?

利申:垃圾csl無限
依家smt 個ceo話唔玩價格戰
即係唔會留你 你要走就走
Smt 96 無限上網
3真係狗也不屌
人仔轉過黎
除左係錦上路收唔到之外
好多地鐵站都收到 正常速度
屌你 之前人仔唔係慢咁簡單
係完全load唔撚到
我0機價上台 27x/月 真冇限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞