依家十尾二十頭既新一代其實係玩咩多?

33 回覆
18 Like 2 Dislike
利申91
覺得自己個人已經好outdate
完全跟唔到依家後生果啲係玩乜
同埋佢地啲資訊係邊度黎

係咪都係上下連登ig facebook (定fb已經outdated?)
交友app tinder, snapchat儲火, 玩抖音
放假返大陸飲下喜茶食酸辣魚
留香港果批就跟新假期睇下有咩玩同食咁

係我無朋友定點
點解我身邊係無人做呢啲野
抖陰
有down 過 ,但完全唔明有咩好玩
搭地鐵好多靚妹都玩緊ig啵
抖音不了
如果係話10尾20頭有咩做
咁我試下答啦

連登ig fb都有睇 但唔會再係fb開post 最多都係做下CD rom
snapchat就放下snap儲下火 tinder就冇聽過有人玩
抖音就真係冇見過人玩

一星期兩三杯台式飲品
咩鹿角巷 沐白 一芳 老虎堂 嗰啲
長假期去大陸嗰啲係少數
間唔中會同啲fd去打下邊爐
又或者去睇電影/演唱會

有啲人就鐘意去大館 南豐紗廠 南生圍 怪獸大廈 彩虹邨 IG Pier嗰啲打卡

歡迎補充
唔記得del 引用 sor
巴打你幾大
咁其實同我認知既差唔多wo
同fd食下野睇戲果啲
大館紗廠南生圍彩虹邨都有去過
怪獸大廈同ig pier 咩黎?
仲有依家其實仲興唔興唱k?
neway/red mr 邊間多啲人唱?
利申20頭,平時都係上網,睇電視吸收資訊多,反而靠生活經驗黎學野唔算特別多
其實宜家嘅中學生大學生重會唔會去唱K
硬係覺得唱K係啲老餅嘢,年輕一輩唔會去唱K

利申:90前
[/quote]巴打你幾大
咁其實同我認知既差唔多wo
同fd食下野睇戲果啲
大館紗廠南生圍彩虹邨都有去過
怪獸大廈同ig pier 咩黎?
仲有依家其實仲興唔興唱k?
neway/red mr 邊間多啲人唱?[/quote]
怪獸大廈係鰂魚涌海山樓嗰5個大廈組成 同時係transformer一幕取景地點 影出嚟好有壓迫感
ig pier係西環貨運碼頭 個景可以影到海 幾靚
唱K唔清楚 我少唱
我就好少飲台式飲品 因為好貴又好甜
會 但都係唱啲新的歌 但我唔熟流行歌 多數做分母
89 lm see see
我都好好奇
唔想老
識幾個10尾20頭女仔

好鐘意番深圳玩 揼骨 食下d元素週期表

耐唔耐又會吹奏下大陸 覺得大陸好撚美好 都唔知係咪d濕尻學校洗左腦

同佢地出街都係果d

鐘意飲d甜到仆街珍奶 行過明明好飽都要買杯

去下d打卡地方 大館 西環碼頭 南豐紗廠果d

無聽過話想去唱k 但我諗就算係唱都淨係會去到唱Kpop

依家香港d明星咁屎

無聽過有玩FB 就算有都係荒廢左 淨係用ig sc

同埋普遍呢一代d女仔高過我果代果d
佢地d同學多數都16x以上 男仔唔清楚 但見我表弟都好高

同埋新移民比例都算高 聽好多佢地同學呀媽都係大陸人
身材會好d

利申:80尾 溝過幾個90尾尾 00後
唔覺得有代溝 但一聽到佢地吹奏大陸
我就會話佢地知我細個果陣認識既香港幾美好
依家點樣比大陸慢慢劣化緊
好似依家d後生用ig黎做交友工具
唔係淨係放相曬命
巴打識食
好似好好屌咁
亦都做緊好事
98出世
連登係我嘅全部
fb當睇新聞
上連登先係最潮嘅嘢
抖音收皮啦
如果連登就係你嘅既全部咁你都幾悲哀
利申:18歲
同樓上嘅認知差唔多
呢一代(如果計五年一代嘅話)未係太受大陸文化影響,體驗下試下都會嘅
抖陰就真係無玩過
不過其實都係因人而異
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞