《香港傭兵》(23)

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
水聲加嬌喘聲 仲要係環迴立體聲
去圖書館好啲
淫水滋滋聲
又去視姦學生妹
學生妹真係好正
聽講出面好多劇透
仲要係標題劇透
搞到我唔敢撳出去睇嘢
又要麻煩狗狗
去一轉波台 啲人玩到啲marvel撚嬲嬲豬
終於追到故喇,用了4曰,希望飛楊快d出故,超精彩
約左聽日去睇,點知俾個站務台投訴post劇透左
老柒 我覺得啲marvel撚好痴線 波台講踢波都要俾人檢舉傻撚咗咩
又冇做啲乜
有啲咁嘅事
唔理啦 都唔知幾時先買到飛
話唔定行一轉街都知道晒劇情
多謝你吖
四日追到都好快喎
劇透死全家呀
Marvel撚真係痴線
老柒唔使搞成咁嘅
不過香港人就係咁 見慣不怪
一班痴線佬激嬲左另一班痴線佬
世界大戰
我唔理 盡量避免被劇透 唔好出去睇咁多
我記得之前又係唔知睇乜戲 有勁多個Post個Topic直接劇透(好似係銃夢)
真係仆街到一個點

上回講到林雪一邊偷食飛揚同綽姿啲薯條,一邊講西貢獻命好似想揀呢度啲黑社會幫佢哋手。
吓?西貢獻命喎...都要搵黑社會幫手?幫咩手吖?
點閪知吖?!
車...仲以為林雪乜閪都知添...
林雪話應該會越嚟越多黑社會由出面入嚟...
綽姿話咁咪好囉,又多咗生意。
林雪不嬲都多生意㗎啦~仲話睇嚟會越嚟越亂。
又真係喎...
出面啲黑社會想入嚟搵食...西貢獻命又想搵黑社會幫手...但西貢獻命背後係幫國安局做事...仲有同逆行者嘅恩怨情仇呢...
嘩真係千絲萬縷好鬼亂呀!
林雪臨去開工都叫綽姿佢哋自己小心。
小心...真係小心到先得㗎...
食飽飽,行返出嚟,都到咗下午。
個市集仲係咁熱鬧。
綽姿見仲未有下一步指示,就想再喺呢個市集行多陣先。
而當佢哋再行多幾步...飛揚就被眼前其中一個攤檔吸引...
飛揚立即拉停綽姿...
「嗯?」綽姿疑惑咁望住飛揚。
呢個攤檔有乜賣咁吸引?
呢個攤檔並唔係賣啲乜嘢...
呢個係一個...塔羅牌占卜攤檔..
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 12-片翼光芒] PART 08

望住有張檯...檯上鋪咗一塊...深藍色嘅絨布...

絨布上放咗疊...塔羅牌...

我望清楚個攤檔...坐咗一個...滿頭白髮...白髮長長...著住黑色長袍嘅...婆婆...

估唔到...喺度都會遇到...占卜師...仲要係...塔羅牌嘅占卜師...

綽姿望咗一眼:「行。」
但當綽姿正要起步之時...

「既然有緣...不如坐低,等我幫你占個卜...」白髮婆婆向我哋招招手...

「我唔信呢啲嘢。」綽姿望都唔望多一眼,想繼續行。

「但佢信喎。」白髮婆婆指指我。

『我?』我...我又真係幾信呢啲嘢嘅...

雖然話我又唔會主動搵...又唔會去約占卜師...但偶然喺街上遇到,我同阿月都會去占一占...

我同阿月都幾信...緣份...更相信命中注定。
綽姿冷眼望住我...

『呃...反正都未有下一步指示...就占一占啦...』我有啲尷尬...唔知綽姿肯唔肯聽我講...

你知啦...我呢啲人微言輕...冇話事權㗎嘛...

「隨便你。」綽姿冇我咁好氣咁望去另一邊。

竟然係咁?!

雖然只係“隨便你”三隻字,但我已經受寵若驚喇~
白髮婆婆指指佢面前張凳:「請坐。」

我就坐到喺白髮婆婆面前:『有勞有勞...』

綽姿就企喺我身邊,冇打算同我一齊坐。

「想問啲咩?」白髮婆婆放疊塔羅牌喺我面前。

『我...想問問...今日會係點...』而家我最想知嘅...最重要嘅...都係過唔過到今日...

我同綽姿...
「哦?今日?淨係想問今日?哈...好~洗洗牌先~」白髮婆婆向我示意洗洗面前疊塔羅牌,「用心諗住你想問嘅問題...」

『哦...好好...』我就開始用左手...洗牌...

今日...我同綽姿...會點...

掃吖掃...

我同綽姿...今日...會點...

洗吖洗...

洗到差唔多...我覺得係時候...

「好...」白髮婆婆疊好塔羅牌,放喺我嘅右邊...掃!

好順咁就掃咗把工整嘅扇出嚟!
「繼續諗住你想問嘅嘢...然後抽一張...」

我由扇中抽出一張...

「再抽一張...」

再抽一張...

「再抽一張...」

再抽一張...

抽完三張塔羅牌後,白髮婆婆放好其他牌,再將我頭先抽出嗰三張牌...左至右放正喺我面前...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞