唔plan行程嘅fd,大家點應對

34 回覆
7 Like 1 Dislike
黎梗同幾個fd( 5個左右)會去日本玩一個禮拜
本預計5月頭去
但叫其他人睇機票,洒店個啲完全冇人理
行程個啲我同另外一個一齊plan梗

淨底個3個完全冇意欲去plan/搵任何野,一係已讀,一係就咁一句無所謂

大家有冇咩方法可以令佢地做下野?
Plan晒你地兩個想去嘅地方
唔洗理佢地感受
已經做梗
但自己同個fd都唔係太多時間plan,想搵佢地分擔下
唔plan無問題
到時唔啱心水唔好阿趦阿趄就得
剩底編唔到個啲日子留白
令到佢地諗行程
如果再唔諗
大家去到個個地方冇行程
佢地到最後前一晚點都會係酒店諗
唔相信餘下日子日日係酒店或附近度過
就咁睇個3條友應該係明知個日冇行程都唔會幫手plan
指意哂我同另外個fd
我試過咁,去完即無fd做 太痴線
到時諗住佢覺得唔啱心水就叫佢自己搵地方行,我同個fd就繼續跟我地個plan
Book車等等
收佢地貴啲
當導遊費
我覺得少人嘅話都ok,起碼大家到時係肯俾意見

呢3條友我覺得係完全唔會俾意見,淨係識跟人去邊就去邊,會唔會彈啲行程就唔知啦
同我上個月嘅經歷一模一樣
唔洗理佢地感受 你兩個plan就得
去到嗰三條友有咩抱怨就大大力屌佢地
一齊無所謂囉
嬲都無用
周圍亂行睇下hea 下
輕鬆探索
一定有唔plan嘅人
佢地真係冇所謂嘅你更加可以自由發揮
佢地唔plan去到先嘈咁咪反面
做PROJECT咩個個都要做野

唔PLAN其實無乜野,最緊要唔好唔PLAN之後又嘈生晒
你地兩個自己去未得
去晒你地想去嘅地方,佢哋鐘意join就join, 唔鐘意就分開行。我同fd 去旅行都係咁。我鐘意plan野,plan完問fd意見,再修改,佢哋嘈多2句就叫佢哋plan. 不過小心會無fd做。
有朋友從來唔會參與plan行程,你話去邊就去邊唔會發爛渣
試過問佢點解唔再乎,佢話平時咁忙,去旅行都係想hea下唔想用腦。
次次去旅行都冇plan行程
d fd話想去邊就跟佢地去邊
我都有fd係咁,我鐘意plan佢鐘意唔用腦,我定晒乜都得
最鍾意你依類旅伴
唔PLAN唔緊要 最緊要我PLAN完你唔好下下BAN就得
我都係咁,話比我知幾錢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞