[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(39)

1001 回覆
29 Like 3 Dislike
絲打好叻 咁都明講咩

佢真係要請個公關
要做自己活得自在無問題,好似你咁講冇傷害到人就得。討論重點係返呢個位,就係好多人因為你回應的語氣同講法做法覺得被被窒被串同唔開心,呢個就係最直接反應同結果,咁我就覺得要調節一下呈現同回應嘅手法。

理性討論,非Judge

佢應該係想講我做啲咩講啲咩
都唔會影響你哋
你哋唔好理我啦

but你係artist公眾人物來㗎
557龔水定格

以一個好日常嘅故事(女友想男友送禮物)去紀念龔水正式一齊一個月

女仔有時想男友氹下買禮物俾自己真係好平常,而且呢句係阿叔送袋俾David前講,呢刻如果阿水收到阿龔嘅任何禮物我相信佢都已經會好開心

當然有比較情況又變得不一樣,尤其係平時都唔覺阿叔會對David咁好 咁相比總監大人高薪厚職阿水都會想阿龔送袋亦係好合理

以下兩張一齊獨立FF覺得劇組拍出嚟都係想用嚟突顯後面阿龔光芒偉倫嘅Mr. Cheap性格

呢段偉倫盡顯阿龔嘅說話技巧有幾咁高超,當然阿水都因為愛得死心塌地而記上心。不過我認為女人有時收男友送嘅禮物亦可以自己有能力買到心頭好兩樣並存係無問題,所以自己賺自己洗能夠散發出自信嘅光芒呢個point又唔算完全9up嘅

呢下其實我好想cap fing手,但阿龔隻手fing 得好快cap嚟cap去都cap唔到清楚阿水少少嬲嬲地樣仲以為又會推頭

點知下一秒阿水就接受仲放閃 阿水果然愛得阿龔好深

呢度阿水個樣有少少疑惑可能阿龔真係無講,係咪可以期待下等遲啲擴充完講龔水一齊去開張剪綵,可唔可以請埋仇太嚟

就係因為大小姐呢句話阿水莫敢不從,如果唔係有呢句嘢相信曹總好難接近到水水

阿龔心諗唔係呀化咁樣撈返落去都得?真係熊家本色,潔癖龔就接受唔到,但亦都記住咗喺心

呢下摸頭除咗係信心亦都係信任,不過對手係曹總唔擔心都好正常嘅

曹總就點都無可能真係拆到龔水,就算曹總整咗容都唔會改變,龔水嘅經歷並唔係金錢物質能夠替代,所以我咁鐘意肥佬龔個FF係因為龔水未來個感覺俾我想像都係咁樣,唔係因為外貌協會而係大家都珍惜同相愛住對方

連返報仇記 已經諗緊會唔會連返隻小強,反正開心速遞不嬲鐘意玩呢味嘢,今次點都要總監大人食咗佢一齊同媽呢空落地獄啦 咁如果係因為一啲原因令阿龔幫阿水頂咗咁食其實都可以好sweet嘅

戴眼鏡水無眼鏡龔 呢度阿水唔暈就只能夠解做返屋企除con而近視度數又同阿龔差唔多

總監大人P圖P足七隻色盡顯Mr. Cheap本色

阿水到底有幾鐘意阿龔?P圖真係只可以自娛又唔可以放上IG都可以冧豬到咁

先以00唔係即刻出曹總都似係大小姐諗嘅計策(咁都可以俾荷蘭農場連一下)一路嘅享受阿水其實都係當公事啫,攞正牌開工嘆世界幾爽

阿水真係有諗起阿龔嘅說話先拒絕,一路以嚟多數都係阿龔諗起阿水嘅說話或者行為而去做嘢,今次可以見到阿水亦係在乎阿龔嘅說話,我幾鐘意呢個位咁寫

不過大小姐呢個幕後軍師真係好勁,瞄準阿水嘅弱點嚟打,亦都少少激活返阿水嘅拜金格出嚟

阿龔大你5%,本來係一件窩心事但被一剎那物質同享樂衝昏頭腦嘅阿水感受唔到,不過我相信呢啲位陸續有來,因為阿龔而家被我感覺係愛到變成習慣嗰隻,見你無晒咁慳買返樽係好自然嘅事,唔係刻意要提先做嗰種

阿龔連上熊家都要飲外賣咖啡

阿水真係覺得全日嘅嘆世界係開緊工做嘢所以先無同阿龔講返但係就搞到阿龔囉囉攣(十指緊扣呢下都係睇返GIF好啲)

希望下次劇組可以小心啲執錯字,唔知阿水原本個Wallpaper係咩之後又會改返做咩?我估點都係龔水合照啩,好想睇呀

呢度如果劇組整埋張圖有兩藍剔阿龔應該仲更加囉攣

羊羊今次正常助龔 再加上之前喺熊家聽到fish同阿叔咁講,阿龔作為男友真係唔做返啲嘢唔得

估唔到今集襯色嘅係大小姐

帶啲奸奸地嘅柴犬笑 不過cheap精賤精呢啲名都係阿水講好聽啲

適當時候總監大人用返佢嘅技倆係無問題嘅,唔通之後都會講到呢個位所以阿水先放寬埋Baby blue

三太你對眼壞咗呀?咁樣話阿水 阿耐無見過阿龔呢個吞聲忍氣樣

曹總你又係急進啲嘅,一嚟就想同水水鴛鴦戲水

阿水見到阿龔夜嘛嘛係樓下等自己返嚟仲覺得阿龔因為緊張佢被人追走呢下係好開心嘅

真心覺得阿龔唔係驚曹總會搶得走水水,但作為男友自己女友揹嘅袋唔係自己送嘅點都係無面

阿龔聽到阿水引用返自己嘅說話乜都抵返啦

講咁耐終於入正題送袋,想見到之後龔水攞住定情公事包同限量版手袋一齊返工樣

好鐘意阿水呢個笑容 真係鐘意嘅一個就夠

阿龔今次都會講係好辛苦賣人情先有,雖然無講係邊個但阿水知得有呢個人情希望下次到要解呢個結嗰陣可以係龔水一齊去拆,始終龔水拍住上嘅劇情一直以嚟都係好好睇

阿水咁講好小朋友咁我鐘意 相信總監大人都係

曹總提過阿水放好多龔水相上IG痛屎佢,計埋呢張曬命相好想睇埋之前嗰啲

攬住呢下嚟講呢係甜嘅,不過個人覺得無之前咁甜,因為咁樣就角度真係有小小刻意,同之前一直講緊龔水嘅甜係好自然唔造作有少少遺背咁

我估導演想拍到最後呢下阿水望住阿龔一個鏡頭有晒龔水,我心目中呢幕嘅龔水攬住會係阿水講完IG曬命就攬落去,高度同之前一樣但可以將句多謝轉為阿水喺阿龔耳邊細聲講

好簡單嘅故事但連返好多位亦引伸曹總唔放棄同三太嘅人情伏線,對龔水兩個嘅考驗都PASS 蘋果劇透最尾送袋嗰陣時係播白色情人節之前,呢粒定心丸令我地唔驚龔水534會有咩意外,當然蘋果嘅剪接亦搞到好多人以為總監大人無用錢買袋 如果真係完全無諗過用錢而得到個袋我反而會覺得太過cheap得滯,所以先FF總監係有諗過用錢不過同大小姐爭輸嘅劇情,點到好而家出嚟咁樣皆大歡喜

多謝睇晒 太長唔好用引用回覆啦
如感到阻住版面先講聲唔好意思
[member]我同意
你show你最真一面比公眾睇我非常appreciate
當初我都係你呢樣而幾欣賞你
但係咪代表你因此就可以亂發脾氣?
你平時要戴面具工作我明
你可能有好多moment所做嘅好多情感都係不被公眾理解我明
呢啲情況我都會係自己sns 發洩下我都明
你堅持你想行翻你生活style我明

但係
大佬
你身處係一個特別嘅行業啊大佬
你那個ig 仲要睇public acc
現家你正係上升期
因為你那一時之情感不能發洩不能被諒解
你就要係個acc 大吵大鬧
就因為你一句真性情?

我求下你
你真係唔識marketing 你就唔好再出聲啦
八龔過場
我發覺我上面個留言加密失敗咗

我還是忠於龔水cp
In 龔水,we trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞