專業美術用品公司宣布結業 香港藝術學生必到之地

86 回覆
149 Like 3 Dislike
位於旺角弼街的專業美術用品公司(Art Supplies)多年來一直是香港讀藝術、設計學生的必到之地。該美術用品店今早宣布,經過 30 多年經營後,將於今年 4 月 30 日結業。

專業美術用品公司今早在 facebook 專頁宣布 4 月 30 日的結業消息,指「承蒙新知舊雨一直關愛,能和大家走過 30 多個年頭,是我們的最大榮幸」,又祝顧客於往後日子「繼續熱愛藝術,有緣再會」。

消息隨即引來網民頗大迴響,不足一小時,已有逾 200 人分享該帖。本地漫畫家江記在網上分享消息並感慨:「有啲大鑊啊咁,佢有無 online store?」又稱自己至今仍用紙筆作畫。另一漫畫家 Cuson 在分享消息時亦慨嘆:「嗚嗚嗚…」

而 3 月初專業美術用品公司已宣布,由 3 月 9 日到 4 月 30 日,全店貨品 7 折,結果這優惠期結束亦是該店結業的日子。
Apple pen 
咩2c==
artsupply今日多人到...
on9宜家live緊成20人排隊啊
任何公司執笠嘅時候先至會有一班人忽然去買嘢,呢間 Art Supplies 如是,以前嘅書店 Page One 如是
去廣益多
所有就執都係咁,定律黎
咁平時d顏料買定真係唔會日日去
要咁多存貨做咩
我好多作品都係喺佢到買料
係喎
唔記得樓豬識畫畫
==會找數
知唔知佢今日幾點收?
找咩數?
之前我有畫po
仲有好多未找
收8點
但排隊條龍太長未收
條龍應該8半先完
誇張
Art supplies都執?
好似最大間係佢喇喎
好似學校都係同佢哋入貨
以前我仲係學生哥果陣有隻水性marker好好用, 但成set $3000無錢買, 唔知佢地會唔會有
應該要問問佢地
旺角貴租掛
Internet 咩都買到啦,仲平啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞