[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(158) 望下#1 先 預先準備 別做苦主

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
off topic 飛馬網頁版已改
依家可以send link 但唔會預設貴砌機Plan
而且新增
1) 即日/隔日送貨選項
2) $1 散件齋砌服務

1蚊砌機

試一試佢 希望唔好蝕死

1蚊包走線又真心幾抵屌
點樣可以買錯ddr3....
而且新增

搬左去同油2做鄰居未
買左1條ddr3既8gb
465$ 300會唔會到番出去?

當ddr4 3000mhz 都係賣緊330嘅時候
300真係睇下有冇水魚
不如你拎埋張單返去 睇下可唔可以加錢換ddr4

人地心諗咁難得先清到死貨.點會俾你換

我都係咁話
我有諗過加錢換佢兩張DDR4 8bg
但....佢都差d賣唔出
唔係我咁on9既話..
除非果間野咁好人 咁有大愛
而且新增

屌,個網終於快左
而且新增

屌,個網終於快左

無人用咪快
而且新增

屌,個網終於快左

無人用咪快

散件齋砌附加費 - 水冷安裝

50自組水?
屌,個網終於快左

無人用咪快

50自組水?

照砌比你,包漏水
點樣可以買錯ddr3....

太畢...記錯野
屌,個網終於快左

無人用咪快

50自組水?

50砌自組水應該會好多人搵佢砌
攻頂系列
9900k
Z390 ace
2080ti大屌 sli
仲可以點玩

插爆哂ram未

16*2 3600c17
超到4500c18
吉爆左超唔起呀
而且新增

搬左去同油2做鄰居未

4月頭已經搬左去荔枝角
無人用咪快

50自組水?

50砌自組水應該會好多人搵佢砌

500都多單到做死佢啦
50蚊裝一體水就得

我油耳打手黎
問下油耳去唔去先
而且新增

搬左去同油2做鄰居未

4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架
搬左去同油2做鄰居未

4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

想飛馬都變埋白汁?
搬左去同油2做鄰居未

4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

油耳打手邊會同我買野

Outsource左比GoGo速遞,有1%機會見到我,我算唔算靚仔?
4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

油耳打手邊會同我買野

Outsource左比GoGo速遞,有1%機會見到我,我算唔算靚仔?

靚仔過油耳

利申飛馬打手
4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

油耳打手邊會同我買野

巴打WhatsApp jor 你
4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

想飛馬都變埋白汁?

有靚仔司機加分
而且新增

搬左去同油2做鄰居未

4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

油耳打手邊會同我買野

靚仔過油耳

利申飛馬打手

油耳肥仔
跟BRO改左條LIST, 上2060, 7000蚊, 仲爭2個問題就可以去馬
1. 個Case好似得3個USB位, 我想要至少機箱前面4個USB位(1個3.0), 後面都最好有2個USB位插mouse 同 keyboard, 巴打有冇case推介?
2. 呢款SSD會唔會唔夠快見人地話Samsung evo/M.2 好一點
Budget希望唔好變太多

RAM 2件 G.SKILL AEGIS GAMING SERIES 8GB (1 X 8GB) DDR4 3000MHZ C16 F4-3000C16S-8GISB 690
Display MSI GeForce RTX 2060 VENTUS 6G OC 2930
PSU ANTEC NEOECO TUF 650W 80 PLUS BRONZE 599
CPU Intel® Core™ Coffee Lake Refresh i5-9400F 1295
Motherboard ASUS PRIME B365M-A Micro-ATX 599
SSD Kingston A400 Series 240GB SATA 3 245
Case AeroCool Cylon RGB Window ATX (三風扇版本) 389
TOTAL 7046

要前4個USB既箱又貴幾舊唔抵
加多50買個HUB好過
TUF牛又貴又廢
用B360好過啦
唔想爆就將條M.2 CUT落256

我見悠二網係tuf 以為一樣
4月頭已經搬左去荔枝角

飛馬有無靚仔司機收機架

油耳打手邊會同我買野

無計油耳果日秒覆我
又講到幾個鐘內收機加送返俾我麻
搬左去同油2做鄰居未

4月頭已經搬左去荔枝角

格兩三條街見到油耳
無就錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞