[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(158) 望下#1 先 預先準備 別做苦主

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
btw原來係冇行一次tweaker認唔到xmp profile
電壓壓到幾多?
我1.26
上星期先入咗
早知等多一個星期
1.29
有冇咩setting可以防止部腦燒壞?
再試低D
如果pass唔到會點 直接熄定藍moon
真係玩左成日都未搞掂

有無巴打試過呢個情況
肥肥可唔可以睇一睇說明書先
係突然出現定係新機/新卡?
Unisoft出Assassin's Creed Unity一星期內免費
我上佢官網都LAG到喊
http://phanteks.com/Eclipse-P400-TemperedGlass.html

哩部嘛?係3百幾港紙?

點解我睇JUMBO要8百蚊/

Phanteks Eclipse P400S Middle Tower Case 強化玻璃側板Tempered Glass Black 黑色PH-EC416PSTG_BK HK$ 799 選取
Phanteks Eclipse P400S Middle Tower Case 強化玻璃側板Tempered Glass White/Blue 白色PH-EC416PSTG_WT HK$ 799
P400 = 700
P400S = 799
新機
插住motherboard就開到intel graphic setting唔唔到NVIDIA control panel
插GPU就開到NVIDIA control panel無左intel graphic setting
嘩,原來肥肥整左成五個鐘
咁貴,上面邊個呃我300幾咁點解我唔買FRACTAL DEFINE C /R5?我想防 (陳)好就得
唔好意思冇留意一排電腦野
點解啲RAM跌得咁快嘅
明明好似早排產能出咗問題推高左個價㗎喎
我啱啱搵完價錢都打咗個突
不嬲都係咁 desktop 唔同laptop
插display card 就唔會有你呢個問題出現
插motherboard 就應該會出現
因為佢係單一輸出
點知原來auto行一次先就搞掂
浪費左全日就係超頻度
而家超到咩環境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞