[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(158) 望下#1 先 預先準備 別做苦主

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果我當呢個list,換返塊asrock底板咁樣是咪會好好多?
換router 唔爭在上埋mesh
破財系列
講笑姐
不過比佢撚鳩果陣真係好撚嬲 唔知佢幾時先爆炸
換板,換牛,你個箱夠大放到正常卡,唔洗出單風卡,你果張一定好熱,換2060 ventus
https://shop.pegasushk.net/customize-pc/?MTI5NjIsMTIxOTEsMTIwMzAsMTE3MTgsMTExNDksODU2NSw3NTY2LDc0NDMsMTY5LDk2

有無太大問題 小弟搵多左
9000Budget Must AMD

利申:
呢個List打算一年後換做Navi
所以PSU方面想買高啲
無咁易爆既
但突然上唔到網又真係
不過用左咁耐 都係第一次好似斷撚左電咁 無神神變左橙燈 上網GOOGLE完都係叫RESET多
用到12CM就整把A12X25
感謝,咁我需唔需要額外加風扇去降溫?好似本身已經跟左一個12cm
你冇BUDGET呢
由archer c7 上ac86u 即刻爽曬
加入ac86u懷抱啦
我覺得後邊要加把80cm抽風
如果我當呢個list,換返塊asrock底板咁樣是咪會好好多?
換板,換牛,你個箱夠大放到正常卡,唔洗出單風卡,你果張一定好熱,換2060 ventus
感謝,咁我需唔需要額外加風扇去降溫?好似本身已經跟左一個12cm
我覺得後邊要加把80mm抽風
其實呢
你度左你長闊高有幾多位先
咁我地sugg 機箱畀你再算
Ssd 不如買好啲 金條無貨得銀條
原來真係有人會買royal
有 我都用緊
霸氣既野識條春
文書機matx 得啦

Antec p5/ p6/fractal focus g mini

唔知其他巴打有無推薦
corsair spec 06 機箱有無人用過

我睇落好似幾好,唔知有無伏

散熱一般
前面入風位唔太夠
其他位不過不失 外型算幾靚仔

同類型設定都係相同問題
好似nzxt H系列 / 聯力部分機箱都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞